Familj flyttade in i lägenhet – utan lov

VEDEVÅG. Polisen fick på torsdagen ett ovanligt ärende sedan man kallats till en fastighet i Vedevåg där Migrationsverket har bostäder. En familj hade nämligen brutit sig in i en lägenhet och vägrade lämna bostaden.

Det var på torsdagseftermiddagen som den ovanliga händelsen inträffade. En familj hade alltså brutit sig in i en lägenhet som för tillfället stod tom med tanken att bosätta sig där. Problemet i sammanhanget är att familjen inte har rätt till boende inom Migrationsverkets ramar.

Familjen vägrade att lämna bostaden och polisen har dokumenterat och rapporterat händelsen som olaga intrång, men i nuläget inte gjort något ytterligare.

5 Comments

 1. Moa

  Finns ett exempel från häromdagen i Örebro

  En kuf hade flyttat in i ett dödsbo. Polisen kom och avisade, samt upprättade anmälan.

  Varför gick inte det i Vedevåg. Kan man verkligen göra skillnad på folk inför lagen ?

 2. Nu är det väl inte bara ”nyanlända” som ockuperar hus. Men helt sjukt överlag att inte bara polis har befogenhet att kasta ut parasiterna, oavsett härkomst, hur kan det ens vara möjligt att bosätta sig i ett för tillfället tomt hus tex en sommarstuga, vägra lämna stället när rättmätig ägare kommer och det händer inte ett skit för ingen har ”befogenhet” att göra nått. Alltså agera på en gång, hiva ut packet, för det är väl till slut Kronofogden (satans märkligt att dom ska vara inblandade) som till slut ”gör något”. Exempel på Orust 2018 när ett par ”bosatte” sig i en stuga i 6 månader där, kan ju iofs vara ett bra tips om man har skral semesterkassa, boa in er i en stuga på valfri ort, ingen kan göra något ändå. Kanske lite taskig stämning dock med en f-bannad stugägare utanför dörren men lite får man väl ta för ett ”gratis” boende.

 3. Nu är ju detta inget nytt och inget fenomen för nyanlända. Denna ”lucka i lagen ” har funnits länge

 4. Har väl kommit en del nya lagar, som gäller för ”nyanlända ”

  Olaga intrång som normalt är straffbart för svenskar tycks ha förlorat sin status
  eller också gäller lagen inte för alla

 5. Jo, det är ju lite krångligt i Sverige. Varför åkte polisen ens dit, om de i alla fall inte tänkte/kunde/ville/fick göra något åt det?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.