Feministiskt initiativ bildat i Nora

i HÄLLEFORS B/NORA

NORA. På måndagskvällen bildades en lokal arbetsgrupp för Feministiskt initiativ i Nora. Initiativtagare till bildandet var William Grönlund, före detta MP-politiker i Nora.

– Feministiskt initiativ behövs i en omgivning där hat, intolerans och våld ges alltför stor plats. Både i Nora och Sverige behövs tydligare feministiska visioner, säger Grönlund. 

Exakt hur man kommer att formera sig i Nora är ännu inte klart och vad fokus för gruppens arbete kommer att bli återstår att se. Det är för tidigt att säga om man kommer att ställa upp i valet 2018 eller om man kommer att koncentrera sig på opinionsbildning.

– Vi är alldeles purfärska här i Nora, säger Grönlund. Vi behöver se vad vårt engagemang och medlemstantal räcker till. Vi känner oss engagerade, men hoppas givetvis på att så många som möjligt ansluter sig till oss för att skapa mer kärleksfulla och välkomnande visioner för Sverige och Nora.

Redan har man dock hunnit boka in ett första evenemang. Den 7 mars, dagen före den internationella kvinnodagen, kommer Gudrun Schyman att besöka Nora bibliotek under hennes turné med så kallade Homepartyn.

– Jättekul! Vi hoppas att många som är intresserade av vad feminism är kommer. Man behöver verkligen inte sympatisera med feministiskt initiativ för att komma. Ett intresse för frågan räcker gott, säger William.

 

3 Comments

  1. Anders Larsson. Jag ser inte F! Som vänster om vänster. Man ville ju komma ur just blockpartiuppdelningen.

  2. Kolla in deras ekonomiska politik, eller bristen på ekonomisk politik ska man väl säga. Et parti som har råd med allt, men ingen redovisning för hur man ska ha råd med det! Men å andra sidan så passar dom ju extremt bra ihop med S och V som också älskar att spendera andras pengar….och när dom är slut så lånar man ju bara mera till ännu mera vansinniga projekt!
    Men ju mer man kör en kommuns ekonomi i botten, desto mera pengar dimper ju ner i kassakistan från det kommunala utjämningssystemet…dvs andra kommuner som sköter sin ekonomi får betala för dom kommuner som missköter sin ekonomi! Ja jisses, man måste gratulera svenska folket som sovit sig igenom dom sista 25 åren.

  3. Hmm, Tänk att William Grönlund gått hela resan började i ett parti som varit rätt så småborgligt till ett parti vänster om Vänsterpartiet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.