Feministiskt initiativ om rondellbygget

i INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Nu hoppar Feministiskt initiativ in i debatten om en rondell vid ICA Supermarket i Nora. Fi säger ja till rondell, men säger nej till en drivmedelsstation i anslutning till rondellen. Läs Feministiskt initiativs inlägg här.

Rondell – inte återvändsgränd

Feministiskt initiativ i Nora följer den offentliga diskussionen om byggandet av en rondell vid ICA på infartsvägen till staden. Vi ställer oss positiva till att bygga en rondell och cykel- och gångväg till området från staden. Det är en god satsning för ökad säkerhet och trivsel för de människor som söker sig till butikerna vid infarten för att handla.

Feministiskt initiativ i Nora vill ha en levande stadskärna, med många butiker, med möjlighet att vandra och strosa i gatumiljön. Därför ser vi ingen anledning att flytta mer affärsverksamhet ut till infarten. Speciellt inte en drivmedelsstation. Nora behöver ligga i framkant i omställningen från fossilberoende till fossilfritt. En ny och mer lättillgänglig bensinstation är att låsa sig än mer vid en ohållbar livsstil. Det är en återvändsgränd.

Feministiskt initiativ ser hellre ett arbete som går ut på att underlätta för fordon med hållbar drift i staden. Ett sådant arbete skulle till exempel kunna syfta till fler laddningsstationer för elfordon på torget eller annan centralt belägen plats, att i samarbete med regionen förbättra turer och turdragning av lokaltrafik samt ge ökad tillgång till fossilfria transportmetoder i och kring stadskärnan såsom cykel och spark.

Vi vill både ha en trevlig och trafiksäker situation vid stadens infart och en levande myllrande och miljövänlig stadskärna. Går det?

Det är klart det går!

Feministiskt initiativ i Nora

Malena Frööjd

William Grönlund

Ingela Svedbro

4 Comments

 1. Moder Svea

  Ok för en drivmedelsstation vid ICA.

  Skulle kunna byggas så att alla, enligt Spansk modell, måste passera utpasseringsvakt, för att inte ha smitit från, dels betalning på ICA och inte tagit en ”springnota” från pumpen.

  Ger ett par nya arbetstillfällen som ”tjyvvakter” !

 2. Det är jätte bra med ”drivmedelsstation”vid ICA då kan man tanka bensin,diesel också när man handlar.

 3. Tydligt besked att FI inte har samma uppfattning om förbränningsmotordriva bilar som Miljöpartiet.
  Enligt intervju med Miljöminister Karolina Skog (MP) i Expressen för några dagar sedan ska dessa bilar som inte duger i storstäderna gärna användas ute i landet!
  Om av stockholmarna ratade bilar blir renare vid körning på landsbygden eller om vi som bor här är tåligare framgick dock inte i intervjun.

 4. En rondell, är naturligtvis bra, om man till varje pris måste spendera på nya byggkontrakt; MEN.
  Cykelväg från ”Nora city”, till ICA finns redan.

  Vore av större nytta om man satsade slantarna på ökat underhåll på vattenverket, avloppsreningen och
  lite vattenprover i Norasjön. Det skitiga snöbergets
  avloppsvatten, rinner nämligen ut där.

  Kommer det att gå att bada i Norasjön ?
  Inte så säkert att turister med lite krav, vill låta ungarna doppa sig i smörjan.
  Lite konkret miljöarbete ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.