Fi: Behåll Bergslagsspelens sommarläger

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg uppmanar Fi i Nora alla beslutsfattare i kommunen att se till att det sommarläger för barn som anordnats vid Finnsjöstrand i Järnboås genom projektet Bergslagsspelen får fortsätta.

Låt sommarlägret fortsätta

Tänk om Nora skulle ha ett sommarläger för barn. Ett sommarläger där ett åttiottal barn från hela norra länsdelen, nysvenska och gammelsvenska i en underbar mix, bussades till en naturskön strand någonstans på vår landsbygd. Tänk om de där kunde få prova, leva ut och skapa i olika konstformer – teater, sång och musik – intensivt i fyra dagar under professionell ledning. Tänk om arrangörerna dessutom kopplade det lokala föreningslivet till detta äventyr. Tänk om det samtidigt ordnats med bussar och fritidsverksamhet så att alla barn – oavsett föräldrars tillgång till bil eller möjlighet att frånvara från arbetet – kunde vara med.

Det finns! Lägret heter Bergslagsspelens sommarläger och har anordnats vid vackra Finnsjöstrand i fyra år. Alla de sprakande positiva beståndsdelarna som nämnts ovan finns där och mer därtill! Eller, det fanns.

Nu är detta projekt – som löpt under just fyra år – slut. Kostnaden för Nora kommun? 20 000 kr per år. Resten av pengarna har de övriga kommunerna i norra länsdelen och region Örebro stått för.

Vi i feministiskt initiativ i Nora uppmanar alla berörda beslutsfattare, politiker och tjänstepersoner att, så snart en välbehövlig sommarsemester är över, samlas till beslut kring en fortsättning av Bergslagsspelen och dess sommarläger för barnen.

Med en insats på tjugo tusen kronor har vi i feministiskt initiativ svårt att se en högre avkastning på pengarna. De band som knyts mellan nya och äldre svenskar, det öppna välkomnandet som barn har så naturligt för och det gemensamma nyfikna utforskandet av olika kulturella uttryck är verkligen god förtjänst!

Vinst är mycket ofta något som inte kan mätas i pengar. En större vinst än vad de sprudlande stolta barnen på avslutningen av Bergslagsspelens sommarläger visade upp är svår att uppbringa.

Beslutsfattare i Nora. Sätt er ned, samtala och se till att sommarlägret får fortsätta många år till!

Feministiskt initiativ i Nora

William Grönlund

Ingela Svedbro

Ingrid Kallrén

Marcus Granbom

Annika Werner

Åsa Porser

Posted by on 17 juli, 2017. Filed under INSÄNDARE/DEBATT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Fi: Behåll Bergslagsspelens sommarläger

 1. S Johansson

  18 juli, 2017 at 07:17

  Tyvärr blir det här nog en upprepning av ”Solberga”.

  Socialistregimen vill med alla medel hålla ”icke troende”,
  borta från allt vad som handlar om barn, som inte fostras i kommunens ideologi.

  Egentligen om man får drömma, skulle Nora kommun, återskapa barnkolonin Gustafsberg, där ungar, förr i tiden hade härliga sommarlov. Nudisterna är väl bilburna och kan bo någon annanstans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.