Fi-kandidaterna till valet klara

i NORA

NORA. Valet i september närmar sig och nu har Feministiskt Initiativ i Nora lagt fast sin lista inför kommunalvalet. Fi-kandidaterna på listan blir Malena Frööjd och William Grönlund.

Det var i söndags som Feministiskt Initiativ i Nora samlades till ett medlemsmöte för att besluta om vilka kandidater man vill ska stå på den lokala valsedeln. Malena Frööjd och William Grönlund valdes då enhälligt. Enligt det pressmeddelande som skickats ut framgår inte vem av de båda kandidaterna som ska toppa listan, men med enbart två kandidater är det av mindre betydelse.

William Grönlund har tidigare varit aktiv i Miljöpartiet i Nora och representerat MP i kommunfullmäktige.

– Vi ser en ny feministisk våg i Nora. Det är oerhört roligt att varje möte ha nya intresserade deltagare. Många upplever nog att vi pratar politik på ett nytt, öppnare och kanske mer kärleksfullt sätt. Jag hoppas innerligt att det också kommer att bli ett kännetecken för oss i valrörelsen och i vårt politiska uppdrag om vi blir invalda, säger Grönlund i pressmeddelandet.

För Malena Frööjd handlar det om en politisk premiär.

– Politik är ett nytt område för mig och det känns väldigt spännande att ta steget in i detta för mig otrampade territorium. Vi hoppas kunna bidra med nya vinklar och annorlunda perspektiv i den politiska debatten. Vägen mot ett samhälle där alla människor behandlas lika är fortfarande lång, säger Malena Frööjd, som till vardags arbetar som lärare och fritidspedagog.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.