Finns politiker bara när det är val?

BERGSLAGEN. Jag träffade Sebastian Wikström igår. Sebbe är en eldsjäl av enorma mått – han kämpar för att ungdomar i Nora inte ska hamna snett, börja med droger och annat elände. Han har hållit på i några år nu och säkert räddat en och annan yngling på väg i fel riktning. Och han jobbar ideellt.

Det Sebastian behöver är en lokal där han och ungdomarna kan hålla till. Och där håller nu verksamheten på att gå om intet. Otaliga är de möten Sebbe har haft med beslutsfattarna i Nora. Halvlöften och ryggdunkningar har det blivit, men någon lokal har inte politikerna lyckats fixa fram.

Uruselt, säger jag. Jag skrev en artikel idag på 24i och delade den på Facebook och har fått massor av sms och mejl och flera samtal i mobilen. Alla har varit samstämmiga i att hanteringen är under all kritik. Egentligen borde vi utlysa en tävling till politikerna om vem som snabbast kan fixa fram en lokal till Sebbe och Mitt andra hem, men det väl taskigt. Å andra sidan borde det räcka med att Solveig Oscarsson, Per Andréasson eller Tom Rymoen visade lite handlingskraft, lyfte telefonluren så skulle en lokal kunna vara fixad innan du har läst färdigt den här krönikan. Men vem tror på under?

För övrigt börjar jag undra om politikerna bara finns när det är dags för valrörelse. Av många års erfarenhet vet jag ju att man som journalist får mycket besök av politiker när det är dags att bli omvald. Men sedan vi startade 24i undrar jag om de ens finns – politikerna. Bra kontakt med Helena Vilhelmsson i Nora, Ewa-Leena Johansson i Ljusnarsberg och kanske Arnold Bengtsson i Lindesberg. Övriga tycks bara vara namn på en valsedel vart fjärde år. Ingen information via mejl eller brev och inga telefonsamtal. Bara tystnad. Har de inget att säga?

Jag kanske var lite elak i förra veckans krönika när jag föreslog att LIF Lindesberg kunde lotta ut en plats i startsexan på entrébiljetten. Undertonen var förstås att jag efterlyste någon rejäl förstärkning. Och glad blev jag när det kom ett pressmeddelande från LIF i veckan – men någon två meter lång dunderskytt från forna Jugoslavien var det inte som presenterades. Tvärtom handlade pressmeddelandet om att klubben plockar in Mikael Martinsson som andretränare och att förre LIF-tränaren Claes ”Classe” Carlsson blir någon slags mentor till Herman Arenvang. Sedan dess har LIF:s bäste spelare, Oskar Erixon, gått sönder.

Jag har full förståelse för att LIF inte har pengarna som en etablerad spelare kostar, men hade nog förväntat mig lite nytänk, nu när man ändå gör en förstärkning.

Hoppas i övrigt på en lugn fredagskväll. Hustrun Marie messade och lovar att bjuda på makaronimys ikväll. Vet inte om det betyder en romantisk italiensk afton eller om tanken är att vi ska titta på La Liga och att salamin kommer till nytta. Det blir nog…

4 Comments

 1. Jo,men visst !

  Politiker finns bara för sin egen del. De måste kunna få någon fördel för egen del, för att engagera sig i något ämne.

  Just nu tycks de vara lite pressade, på grund av smeten runt de sk ”bolagen”. Whisky är ett dåligt ekonomiskt ord. Vad gör man ?

  ”shit”, prova med lite lekplatser, cykelbanor, så kanske de ”värsta” tystnar.

  Vi får prova, med en snabb fastighetsafär, den 27, för att få in lite ”friska”, kulor.

  Dom där med 2:a hem ,är bara ”peanuts”. Röstar dom förresten ?

 2. Haha, vill vi på 24i veta vad ”bland annat” innebär? Räkor är en njutning och man ska njuta när man kan… //Källberg (som föredar en köttbit, men som suger i sig några räkor vissa fredagar för att visa vägen…).

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.