Fjärde raka för LIF Lindesberg

TUMBA. LIF Lindesberg tog på onsdagskvällen sin fjärde raka seger när Allsvenskan vände och man ställdes mot IFK Tumba på bortaplan. Efter 32-40 (14-20) kan nu LIF gå till juluppehåll med en bra känsla.

– Det är jätteskönt att gå in i uppehållet med fyra raka, säger LIF-tränaren Erik Axelsson. Nu skulle man helst bara köra vidare.

Inte mycket att snacka om egentligen. LIF Lindesberg var bättre än IFK Tumba även denna dag och enligt tränaren Erik Axelsson kunde siffrorna ha varit betydligt större.

– Vi valde att träna spel 7 mot sex under den andra halvan av den andra halvleken, säger Erik Axelsson. Det gick väl sådär, men det får vi i tränarteamet ta på oss.

– Vi hade 13 eller 14 mål upp som bäst. Ska jag summera så var det här kanske inte den roligaste handbollsmatchen man kan spela den 13 december. Det var jämnt i 10-12 minuter innan vi slog om till 3-2-1-försvar och därefter var det vår match.

Nu blir det lite juluppehåll och spelarna får träna individuellt innan återstarten den 17 januari. Erik Axelsson hade velat fortsätta träningen, men vet att avbrott är viktiga.

– Det är viktigt att vi inte tränar tillsammans varje dag, säger han. Men nu ska vi ha ett träningsläger i Borlänge och vi får se hur det ser ut efter det.

Vilken är din känsla nu inför juluppehållet?

– De lag vi möter måste vara bra för att slå oss.

LIF-mål mot Tumba: Fatlum Ahmeti 11, Oskar Erixon 10, Jesper Nilsson 6, Bashkim Gashi 4, Axel Rämhed 3, Albin Järlstam 2, Gustaf Ekström 2, Felix Johansson 1, Jesper Jakobsson 1.

Banner

1 Comment

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.