Fjärde raka hemma för LIF ikväll?

LINDESBERG. LIF Lindesberg har startat Allsvenskan 2018/2019 på ett lysande sätt – på hemmaplan. Tre raka segrar kan ikväll bli fyra när Anderstorp gästar Lindesberg Arena. I övrigt har säsongen börjat bara något bättre än förra årets krishöst.

Hemmaresultaten för LIF Lindesberg har så här långt varit så bra de kan bli, men på bortaplan har LIF Lindesberg börjat dåligt. Sju poäng efter nio omgångar är bara marginellt bättre än under krishösten 2017/2018.

En titt i historieböckerna ger en bild av ett hemmastarkt LIF Lindesberg, men också en bild av ett rätt mediokert bortalag. Fjolårets höst hade ju det mesta att önska och enbart säsongen 2012/2013 var sämre i modern tid.

Studera siffrorna för de senaste åren och skillnaderna är inte så stora. Nämnas kan att LIF under säsongen 2015/2016 hade nio poäng efter nio omgångar, men man slutade fyra i tabellen när samtliga matcher var spelade.

LIF Lindesberg har under många säsonger bytt en eller annan hemmamatch under hösten mot en bortamatch, kanske med tanken på att ha ett bättre vårschema, men frågan är om LIF tänkt rätt? LIF är ett starkare lag på våren och kanske till och med skulle vinna på att spela fler hemmamatcher under hösten för att hitta självförtroende och ett vinnande spel.

Gästande Anderstorp kommer till Lindesberg Arena med tre raka förluster i bagaget, samtidigt som LIF förra helgen fick oavgjort borta mot Hallby och innan dess tog en hemmaseger mot Tyresö.

Klicka på tabellen om du vill se den i större format.

LIF Lindesberg-Anderstorp startar ikväll tisdag klockan 19.00 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.