Flaggning viktigaste frågan i fullmäktige

Så här ser det ofta ut. Torget vid hotellet, som kanske inte är en kommunal angelägenhet längre, på Gustav Adolfdagen den 6 november 2016, när en arg läsare undrat varför allmänna flaggdagar inte gäller i Lindesberg.

LINDESBERG. Istället för en spänstig debatt om året som gick lades störst fokus i kommunfullmäktige på frågan om riktlinjer för flaggning i Lindesbergs kommun.

På dagordning stod ”18. Riktlinjer för flaggning i Lindesbergs kommun”. Ett förslag fanns framtaget och hela frågan borde kanske ha varit avklarad på 15 sekunder.

Så blev det inte. Jonas Andersson (C) yrkade på att det skulle flaggas vid alla skolor i kommunen på flaggdagarna och Virosa Viberg (SD) yrkade på att det ska flaggas även på Veterandagen den 29 maj.

Nog med förslag, kan tyckas. I Sverige finns 16 så kallade allmänna flaggdagar och Lindesbergs strategi var att följa dessa allmänna dagar. Veterandagen är, enligt uppgift, på väg att bli en allmän flaggdag och skulle då bli det även i Lindesberg.

Efter en kort paus i sammanträdet var Irja Gustavsson och majoriteten i kommunfullmäktige beredda att acceptera de båda yrkandena, när miljöpartisten Agneta Nilsdotter begärde återremiss av ärendet.

Efter ännu en kort paus gick majoriteten på Nilsdotters förslag och skickade tillbaka ärendet till kommunstyrelsen för ny beredning.

– Politik är bildning, sammanfattade kommunfullmäktiges ordförande Bengt Storbacka (S).

Posted by on 16 maj, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 kommentarer till Flaggning viktigaste frågan i fullmäktige

 1. Inger

  17 maj, 2017 at 09:29

  Här gjorde SD det lätt för sig genom att yrka på en flaggdag som redan är på väg att bli allmän flaggdag.
  Ett tandlöst förslag av det näst största partiet.
  Helt poänglöst.

 2. Hans S Eriksson

  16 maj, 2017 at 23:48

  I möre flagger vi nörskt – i Källängen! 17 maj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.