John Sundell omvaldes som ordförande i KD i Nora. Här på en debattbild från kommunfullmätige i december.

Flera nya i styrelsen för Nora KD

NORA. Kristdemokraternas lokalavdelning i Nora har haft sitt årsmöte.

Som alla andra har man fått nöja sig med att träffas digitalt och besluta om framtidsfrågor. Flera nya ställde upp i styrelsearbetet. Ordföranden John Sundell avtackade Bert Parsmo, som avgått efter 22 år i styrelsen och varit engagerad i det politiska livet i Nora.

Länets kristdemokratiska riksdagsledamot Hans Eklind fanns också med på zoom-mötet och gav en bild av det politiska läget i relation till andra partier på riksplanet.

Han lyfte också fram aktuella frågor som Kristdemokraterna driver just nu.

Bland frågorna som ligger honom varmt om hjärtat är migration och integration. Och sedan kom naturligtvis den kommande valrörelsen på tal. Eklind varnade för att det kan bli en ”smutsig” valrörelse, då man redan märkt att från vissa håll har man omotiverat börjat att smutskasta andra partier och dess företrädare. Eklind hoppades att KD skulle visa vägen med att inte svara med samma mynt, utan att sakfrågorna skulle dominera. Enligt dagens opinionsundersökningar bland väljarna har kristdemokraterna högt betyg när det gäller sjukvård och äldreomsorg. Ämnen som KD kommer att fortsätta driva.

När det var dags för val till styrelse för Noras lokalavdelning visade det sig att flera nya namn fanns med på valberedningens förslag inför det nya verksamhetsåret. Det gör att man ser med tillförsikt framåt.

Till ordförande valdes John Sundell, vice ordförande Gilite Rugerero, kassör Ann-Sofie Sundell. Övriga ledamöter är Carina Dickens, Lena Sundqvist, Tuula Nordgren och Mikael Hirsch.

Adjungerad för äldrefrågor är Gunbritt Lindén Parsmo, som varande ledamot i Seniorförbundets distriktsstyrelse i Örebro län.

1 Comment

 1. Alldeles utmärkt att KD engagerar sig i åldrandets problematik, med erfaret folk.

  Tidsmässigt läge att sätta stopp för byggandet av ”förvaringsanstalten” bredvid
  vårdcentralen. Ett byggbolag, skall ju hyra ut platser, där Nora kommun kan
  förvara sina ”fattigpensionärer, sk ”hospice!.

  Lite underligt att kulturen inte reagerat mot bygget, eftersom det för med sig
  trafik av likbilar och ambulanser, som blandas med turisttrafiken till Bryggeriet.

  En trevligare plats vore i sluttningen mot Norasjön, vid begravningsplatsen

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.