Fluru till Svalbo Café

SVALBO. Musikkvällarna på Svalbo Café börjar bli ett sommarbegrepp i hela Bergslagen. Många intressanta och duktiga gäster har underhållit och på söndag 31 maj är det dags för ytterligare en spännande gäst när norrlandsbandet Fluru kommer på besök.

Fluru är något av ett stjärnskott i Sverige. Bandet gjorde sin första spelning i februari 2014, men har hunnit med en hel del sedan dess. När Fluru spelade på Folk at Heart i Örebro i januari var det många som utnämnde bandet till det bästa bandet under den helgen. Just nu spelar man in sin första EP, samtidigt som man framträder live på olika folkscener.

Fluru har ett speciellt sound som knappast lämnar någon oberörd. Bandet kombinerar norrländskt vemod med amerikansk folkmusik till något helt nytt. Namnet Fluru betyder ”rufsig i håret” och indikerar också en del av bandets identitet.

Posted by on 24 maj, 2015. Filed under LINDESBERG,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *