Följ min framfart på cykel

Freddy_bloggJag är en 26-årig (snart 27) kille som är född och uppvuxen i Ställdalen. När jag var 14 bestämde jag mig för att jag ville bli cyklist och när jag gick i 9:an så sökte jag till Skara cykelgymnasium, där jag tillbringade tre år. Efter gymnasiet så flyttade jag till Västerås där jag tillbringade ett år, då jag tävlade för Team Mälarenergi men av olika anledningar så trivdes jag inget vidare där. Så våren 2006 så fick jag chansen att köra för ett lag i Storbritannien och det slutade med att jag körde för olika team där tills hösten 2012 då jag och min flickvän bestämde oss för att flytta tillbaka till Sverige och Kopparberg. Min cykelkarriär har varit lite som en berg- och dalbana, där topparna har varit lika höga som dalarna varit väldigt låga. En av anledningarna till flytten hem var att jag var med om en olycka våren 2012 där jag bröt ryggen på tre ställen, nio revben, krossade tänder och en avbiten tunga. Så nu är jag som sagt tillbaka där allt en gång började och detta år hoppas jag att jag kan bevisa för mig själv att jag kan visa att jag hör hemma i toppen både i Sverige och utomlands. Jag kommer detta år att tävla för Team Trek Sweden som är ett av det bästa elitamatörlagen i Sverige. Ni kommer i denna blogg kunna följa mig i min framfart både på cykel och i min vardag.

Lanzarote

Jag är precis hemkommen från ett 2 veckors långt träningsläger som jag tillbringade på Club La Santa i Lanzarote. Jag har haft tur och varit därnere totalt 7 veckor under denna vinter och därmed fått till en mycket bra grundträning där fokus har legat på att få många timmar på cykeln men även fått in en hel del kvalitet i träningen. Många jag pratar med tycker att det låter riktigt skönt att åka iväg på ”solsemseter” så mycket som jag gör, men om sanningen ska fram så blir det inte många timmar i solstolen. Under lägret som jag var på nu så cyklade jag totalt 2240 km på 13 dagar vilket ger ett snitt på 172,3 km/dag och cirka 5,5 timmar på cykeln varje dag. Så jag tänkte visa hur en vanlig dag på ett träningsläger ser ut för mig.

07:20- Klockan ringer
07:30- Frukost
09:00- Samling
09:15- Träningen börjar
15:30- Träningen avslutas
16:00- Sen lunch
17:00- Stretchning
17:45- Vila innan middag
19:00- Middag
20:00- Kollar film eller surfar runt lite på internet
21:30- Läggdags

Sedan börjar allt om igen, så som sagt blir det inte mycket tid att sitta i solen men jag älskar det jag gör och skulle inte vilja byta mitt liv mot någon annans. Som det ser ut nu som kommer jag vara hemma i Sverige ett tag. Då jag möter upp med teamet nere i Skåne under 8-10 mars och sedan har vi sponsorträff helgen efter. I slutet av mars bär det iväg mot Belgien och dom första tävlingarna.

Jag vill tacka Team Trek för att jag fick en plats i Teamet för detta år och ett stort tack till mina privata samarbetspartners Bandstål, Värket, Speedplay, Tec, Friway och Kilmansinstitutet.

Ciao for now

Friway

Kilman logo 340

Speedplay (1)

tec

Bandstal

2 Comments

  1. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra för dig.
    Jag håller tummarna.

    Lycka till från en f.d. granne!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.