Förlust för IFK-damerna

LINDESBERG. IFK Lindesbergs division 4-damer förlorade måndagskvällens hemmapremiär på Stadsskogsvallen. Matchen slutade 0-3 (0-1).

Matchen började positivt för IFK Lindesberg med stort bollinnehav och mestadels spel på motståndarnas planhalva. Och utdelningen på den fina inledningen kunde ha kommit i den 16:e minuten då Emelie Moraglio spelade fram Ebba Öhrwall till ett fint läge. Ebba placerade dock skottet utanför.

Matchen övergick till ett Hawaiinspirerat spel och i matchminut 29 kunde Laxå ta ledningen med 1-0. Gästerna hade även stolpträff i slutminuten av den första halvleken.

Den andra halvan började trögt för hemmalaget och Laxå tog över matchen alltmer. En bit in i halvleken tvingades Mikaela Gröndahl lämna planen med smärtor och ambulans tillkallades. Emelie Moraglio stukade foten och Emelie Jonsson blev fälld och fick en smäll och dessutom krampkänningar innan hon tvingades lämna planen.

Med ett försvagat mittfält gjorde Laxå 2-0 i matchminut 57 och fastställde slutresultatet till 3-0 med ett långskott i slutskedet.

Tränarna Jörgen Malmqvist och Maria Öhrwall sammanfattar matchen.

– Även om man inte tror det så lär man sig trots allt ganska mycket på en förlust också, men just nu känns det tungt. Men vi tar nya tag om en vecka då det är dags för ytterligare en hemmamatch. Vi hoppas då att de som drog på sig skador har piggnat till.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.