Första segern för damlaget

1LINDESBERG. LIF Lindesbergs damer tog, i den tredje omgången, sin första seger för säsongen när man besegrade Tumba i Lindesberg Arena på lördagen. Matchen slutade 18-16.

Tvåmålsseger låter inte som någon övertygande seger, men LIF Lindesbergs seger över Tumba var solklar. Lite nerver och feghet att stå upp gjorde att gästerna nästan kom ifatt under slutminuterna. Men oroligt? Nej.

– Idag är det kollektivet som vinner, säger LIF-tränaren Richard Järlstam. Vi hade bestämt oss för hur vi skulle spela och jag tycker tjejerna gjorde det riktigt bra.

LIF tog ledningen omgående och var det starkaste laget. Det dröjde nästan nio minuter innan Tumba lyckades hitta rätt, men ju lägre matchen led desto närmare kom 08-motståndarna.

– Vi har spelat dåligt i den andra halvleken i de första matcherna, säger Richard Järlstam. Därför sade vi innan matchen att vi skulle göra två förstahalvor. Och det gick ju bra.

Första var strålande och den större delen av den andra första också. Därefter kom nerverna in i bilden och med några minuter kvar att spela fick Tumba kontakt – som man utnyttjade.

– Vi spelade ett aggressivt försvar och målvakten Amanda Ingvarsson var bra och framåt var Emma Hultgren bra, säger tränare Järlstam.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.