Förvirring kring torgmötesinbjudan

NORA. En och annan läste förvånat i NA om att ett dialogmöte om det så kallade glasstorget ska äga rum idag. Bland de förvånade finns dessutom ett par politiker.

”Är det så här informationen/transparansen fungerar i den nya majoriteten?”, undrar Jan Rylander (NP) i ett mejl till kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S).

Jan Rylander, som sitter i den så kallade Torggruppen, anser uppenbarligen att informationen till politikerna inte fungerar tillfredsställande. 

”När blir politiska torggruppen kallad? Eller skall vi anse att annonsen i NA är kallelsen? Är detta den nya samförståndsandan som socialdemokraterna strävar efter?”, skriver Jan Rylander i sitt mejl.

Även folkpartisten Birgitta Borg känner sig utanför och skickade även hon ett mejl till Solveig Oscarsson.

”Ja, jag blev lika överraskad som du Jan över annonsen.Men vi kanske är uppsagda? Bra om vi fick veta det i så fall.”

Oscarsson har dock svarat de missnöjda med en – inbjudan.

”Som jag sa på KS så är det Nora Kommun som bjuder in medborgarna för en dialog om det förslag som BKT tagit fram.Du är varmt välkommen.”

10 Comments

 1. delhi.

  Om politikerna (fritidspolitiker), väljer att gå på isracing i stället för att ägna sig åt (fritidspolitik), föreslår jag att dom ägnar sig åt den sporten, i stället för att ”apa” sig och kalla sig ”fritidspolitiker).

  Fritiden är tydligtvis så värdefull, att man inte har tid att ägna sig åt just POLITIK

 2. jodå, åsa, det hade stått på facebook och många HADE fått kallelse som är med i sossarna. kanske man kan tro att de skulle prata med varann sinsemellan om vem som ska gå på möten och det var ju politiker där också, fast inte rätt politiker enlgt dig.
  nora, jag bryr mig inte om vem som går vart, men åsa gör det och det som gäller ena dan gäller inte andra dan för henne.

 3. Nora.

  Att Noras politiker, skulle engagera sig i utformningen av Noras centrum, är naturligtvis att begära för mycket. Dom är ju inte sk ”engagerade” av den anledningen.
  Därför ser det ut som det gör !
  förresten, var skall ”horderna” av turistbussar som kommer hit på grund av den ”våldsamma turissatsningen, PARKERA.

  Politikernas intresse ligger för närvarande på bryggeriet, med utarmning av centrum som följd.
  Öl, sprit och fester, tror jag är vad som rör sig i huvudena.

  När det gäller ”festligheter”, ser jag fram emot våren. Norlund, Oskarsson och Ceder, trampar runt i Norasjön med sin ”kulturella” svan.

 4. Men snälla Nora bor, även våra politiker må väl ha andra viktiga saker att göra på sin fritid. Det är ju inte så stor skara som är heltidspolitiker. Resten (fritidspolitikerna) kanske har andra uppdrag, redan inbokade eller akuta vad vet jag?! Lite empati för våra politiker får vi väl ändå ha, vad deras orsak till att de inte var närvarande har väl varken jag eller Åsa Leek med att göra!! Gör något bra själv och låt hundarna skälla – det ligger i deras natur.

 5. Men Delhi,skillnaden är att mötet i Striberg fanns inte att läsa om vare sig på Nora kommuns hemsida eller i tidningen.det saknades information om att mötet skulle ske. Arg kan man inte säga att jag var,men irriterad över att saken gällde hur BUN skulle besluta och att ingen från BUN kom. Den jag kände från BUN hade hand om Noras ungdomar och var på innebandyturné, vad övriga hade för skäl att komma vet jag inte. Jo,nån skulle fira sin sons födelsedag.
  Sen undrar jag vad som är rätt sida för mej? Det vet jag inte själv.

 6. hallå Åsa Leek. jag kommer ihåg att annat möte där du gick i taket för att alla som du ville ha där inte fått kallelse och du var SÅ arg för det. I striberg var det visst. fast då var det ju ”rätt” sida det handlade om.

 7. Kan inte politiker läsa Nora kommuns hemsida? Där stod om det stundande torgmötet. Neej tack för divor till politiker som måste ha speciella kallelser utöver en kallelse på Kommunstyrelsen.

 8. Det blev ett fullsatt möte. Bra presentation från både kommunchef,kommunalråd, stadsträdgårdsmästare landskapsarkitekt och folkhälsostrateg.
  Samtliga bord var besatta och grupparbeten följde efter presentationerna.
  Full aktivitet rådde som ledde fram till att flera bläddeblocksark skrevs fulla av för/nackdelar,förslag och annat som kom fram ur mötet. Några politiker kom. Flera företagare tillika.
  Även andra intressenter från allmänheten också för den delen. Många var förslagen som nu dokumenteras och tas tillvara.
  Jag blev besviken över att inte fler politiker kom.
  Eftersom så många kom till mötet så kan man väl i alla fall inte skylla på att man inte visste om mötet.

 9. Kära Åsa
  Det är något som glöms bort tycker jag, ja det enkla att Nora är Nora och inte halva Sveriges andra kommuner och orter. Ska vi nu satsa kulturellt i Nora, som verkar vara det enda som gäller i kommunen, så måste vi satsa på oss och Nora – profilera oss. Gräset är inte grönare på andra sidan. Turisterna som vi ska locka vill ju komma till Nora inte till Skärholmen, Sölvesborg… Det blir lite som ”..man ska ha husvagn..5 minuter…”

 10. Härligt i alla fall att detta möte blir av. Kanske kommer man att kopiera Svenska bostäders satsning i Skärholmen, som blev en verklig åretom upplevelse. Där finns även brunnen som kan kolieras. För strandpromenaden kan man hämta idéer från De fyra årstidernas park i Sölvesborg. En mötesplats i Nora med välkomnande växter, en ny glasskiosk,små bord och bänkar, årstidsaspekter på växterna. Vajande gräs, doftande kryddväxter och perenner, fina fröställningar på vintern. Så ett rosentorg där man kan plantera rotäkta rosor från rotskott från de gamla gårdarna och torpen runt om i Nora. Man måste ha med Piet Oudolf i tänket! Så har vi ju Enköpings parker också…….

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.