Fredrik Sandberg tillsammans med konstnären Simon Holm vid en vernissage.

Fredrik Sandberg: Vi klarar det här

NORA. Nora Köpmannaförenings ordförande Fredrik Sandberg bekräftar att läget är allvarligt i och med beslutet att ställa in Noramarken, men Sandberg säger samtidigt att det handlar lika mycket om att att Nora och besökarna blir snuvade på en tradition.

-Och ser vi det i ett lite större perspektiv, säger Fredrik Sandberg. Vi är bara en liten, liten del av allt som händer i världen just nu.

För Nora Köpmannaförening är inte beslutet att ställa in Noramarken 2020 något överraskande beslut. Tvärtom.

-Vi har dragit tillbaka vår ansökan då polisen inte kan ge några tillstånd under rådande omständigheter, säger Fredrik Sandberg. Tvärtom har vi tillsatt en grupp som ska försöka hitta något annat trevligt som går att genomföra under marknadshelgen.

Hur illa den inställda marknaden är för stadens köpmän är förstås svårt att svara på.

-Noramarken är förstås enormt viktig för våra restauranger och kanske Noraglass, men för de flesta handlar det nog om att vi blir snuvade på en tradition.

För Nora Köpmannaförening innebär dock den inställda marknaden något negativt.

-Köpmannaföreningen har en stor inkomst av Noramarken och det kommer såklart att märkas. Inkomsterna går till marknadsföring, men det klarar vi säkert på annat sätt.

Hur påverkar det här handlarna i Nora?

-Det är förstås upp till varje företag, säger Fredrik Sandberg. Generellt går det hyggligt för handlarna, men såklart är det här jobbigt. Dock inte någon totalkris.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.