Axel Magnusson visade att han ville, men Amo var starkare och smartare.

Fritt fall för LIF efter drömstart

LINDESBERG (UPPDATERAD). Efter bara fyra minuter tog Amo-tränaren Andreas ”Stocken” Stockenberg timeout sedan LIF Lindesberg formligen kört över hans lag. Ställningen var då 5-1 till LIF och när Max Broman gjorde 8-3 efter mindre än åtta minuter trodde nog publiken på en klar LIF-seger. Så blev det inte. Amo jobbade sig in i matchen och dominerade händelserna helt.

Matchen slutade 32-41 (14-23).

-Jag vet inte vad som hände egentligen, säger lagkaptenen Albin Järlstam. Det var total kollaps under resten av matchen.

Egentligen förtjänar inte LIF Lindesberg speciellt många rader text den här söndagen. Matchen mot Amo var i 45 minuter en direkt pinsam historia där LIF-spelarna underpresterade i såväl försvars- som anfallsspel.

Det här var matchen som LIF Lindesberg INTE behövde. Att bli förnedrat inför hemmapubliken av ett lag som egentligen inte är bättre kan sätta sina spår. Lagkaptenen Albin Järlstam var fåordig och sammanbiten efter matchen, men ursäktade sig och laget för publiken.

-När Amo kom ikapp föll vi ihop som ett korthus och jag vet inte varför, säger Järlstam. Det här är inte värdigt och framför allt inte på hemmaplan.

Frustrationen hos Albin Järlstam var enkel att se, men ögonen glödde i brandgul färg och exakt vad Albin var förbannad över får lämnas därhän.

-Jag hoppas inte att vi kommer att ägna tid åt att analysera det här, säger han. Det har inte med det handbollsmässiga att göra, det här handlar bara om det mentala.

Förmodligen var Albin både frustrerad och besviken över att LIF:s lagledning inte hade någon plan B den här kvällen – det hade man verkligen inte. Amo har några starka och smarta spelare i Mathias Mark Pedersen och Daniel Steen, men LIF-ledningen försökte inte ens plocka bort dessa – förrän det var alldeles för sent.

-Vi har spelat bra i flera matcher och det är bara att släppa den här matchen, säger Albin Järlstam. Vi har det i oss och ska visa det.

LIF Lindesberg har mycket att jobba på, men borde försöka hitta någon finurlighet som motståndarlaget inte har kontroll på. Amo:s tränare Andreas Stockenberg tog timeout efter fyra minuter och vände matchen. Varför skulle inte LIF Lindesberg kunna göra samma sak?

Nästa LIF-match spelas mot Tyresö borta på lördag.

Mål LIF Lindesberg: Karl Zetterlund 7, Max Broman 6, Albin Järlstam 6, Fatlum Ahmeti 5, Axel Magnusson 3, Herman Bosson 3, Joel Karlström 1, Filip Ottosson 1, Linuz Andersson 1.

Herman Bosson tas lågt…
Hett värre. Här Elias Andersson som är upprörd…
Fatlum Ahmeti fick avsluta matchen på läktaren efter ett rött kort.
Max Broman får känna på småländsk tuffhet.
Inga lösningar i sikte…
Amo:s tränare Andreas ”Stocken” Stockenberg visade sitt engagemang, men är inget för barnfamiljer på läktaren.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.