Fritt fram att elda igen

BERGSLAGEN. Länsstyrelsen har beslutat att det eldningsförbud som gällt sedan den 3 juli ska upphöra i morgon onsdag den 15 augusti. Därmed är det alltså fritt fram att elda igen – med försiktighet.

Vädret under sommaren har varit rekordvarmt, men solen har också inneburit en enorm torka, med en stor brandrisk som följd. Länsstyrelsen beslutade redan den 25 maj om eldningsförbud (som varade till den 19 juni) och från den 3 juli har ett nytt eldningsförbud gällt.

Men nu har alltså Länsstyrelsen fattat ett beslut om att eldningsförbudet ska upphöra klockan 08.00 i morgon onsdag. Beslutet är fattat utifrån SMHI:s prognoser och i samråd med länets räddningstjänster. Vädret framöver ser gynnsamt ut ur brandrisksynpunkt.

Länsstyrelsen, i samråd med räddningstjänsterna, uppmanar dock till fortsatt försiktighet vid grillning eller eldning utomhus, då det fortfarande är torrt i marken.

Posted by on 14 augusti, 2018. Filed under HÄLLEFORS,LINDESBERG,LJUSNARSBERG,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 kommentarer till Fritt fram att elda igen

 1. mme Nora

  16 augusti, 2018 at 14:05

  Varför måste ni göra er dummare än ni är? Eller misstar jag mig där?

 2. S Johansson

  16 augusti, 2018 at 07:25

  Visst, nu när kommunen tagit bort de eldade bilarna vid ”allaktivitetshuset”, är det fritt fram igen. (kallas förnekelse)

  Är spåren borta, har det aldrig skett. Vilka som eldat bilar ?
  Förlåt, men hus dumma frågor får man ställa.

 3. Moder Svea

  15 augusti, 2018 at 18:42

  Fritt fram att elda bilar ..inga böter??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.