Fritt fram att elda igen

BERGSLAGEN. Länsstyrelsen har beslutat att det eldningsförbud som gällt sedan den 3 juli ska upphöra i morgon onsdag den 15 augusti. Därmed är det alltså fritt fram att elda igen – med försiktighet.

Vädret under sommaren har varit rekordvarmt, men solen har också inneburit en enorm torka, med en stor brandrisk som följd. Länsstyrelsen beslutade redan den 25 maj om eldningsförbud (som varade till den 19 juni) och från den 3 juli har ett nytt eldningsförbud gällt.

Men nu har alltså Länsstyrelsen fattat ett beslut om att eldningsförbudet ska upphöra klockan 08.00 i morgon onsdag. Beslutet är fattat utifrån SMHI:s prognoser och i samråd med länets räddningstjänster. Vädret framöver ser gynnsamt ut ur brandrisksynpunkt.

Länsstyrelsen, i samråd med räddningstjänsterna, uppmanar dock till fortsatt försiktighet vid grillning eller eldning utomhus, då det fortfarande är torrt i marken.

3 Comments

  1. Visst, nu när kommunen tagit bort de eldade bilarna vid ”allaktivitetshuset”, är det fritt fram igen. (kallas förnekelse)

    Är spåren borta, har det aldrig skett. Vilka som eldat bilar ?
    Förlåt, men hus dumma frågor får man ställa.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.