Frövi besegrade ÖSK Ungdom

FRÖVI. Frövitränarern Jonas Cederulf var stolt över sitt lag efter fredagens hemmaseger över ÖSK Ungdom, främst sedan FIK lyckats samla ihop sig i den andra halvleken och spela som ett lag.

Matchen slutade 1-0 (0-0) sedan Robin Eriksson gjort enda målet.

Fredagsvädret bjöd in till en bra match mellan Frövi och ÖSK Ungdom i norrfemman. Hemmalaget skapade chanser redan från början, men det dröjde till matchminut 29 innan Christoffer Gustafsson nådde Robin Eriksson med en millimeterpassning som förvaltades till 1-0,

Ledningen kändes stabil och bortalagets attacker avstyrdes av Frövis backlinje och målvakten Jimmie Johansson.

– I första halvlek jobbade vi inte som ett lag, utan det var mycket soloarbete, såväl offensivt som defensivt, summerar Jonas Cederulf.

I den andra halvleken spelade Frövi annorlunda och med större disciplin och ansvarstagande höll hemmalaget undan säkert.

– Rejäl skärpning i andra halvlek ledde till att vi håller undan på ”italienskt” sätt, säger Cederulf.  Det gjorde mig stolt. Idag är det många som förtjänar extra beröm, jag väljer att framhålla Pontus Karlsson som verkligen vuxit ut till en ytterback och Jim Halvardsson som står för ett outtröttligt slit på mitten.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.