Frövi förlorade trots övertag

NÄRKES KIL. Det stod 0-0 i halvtid innan Frövi tog över taktpinnen i fredagens bortamatch mot Närkes Kil. Ändå kunde hemmalaget överraskande vinna med 2-0 (0-0).

– Den här matchen ska vi vinna med ett par tre mål, säger Frövis tränare Jonas Cederulf.

Ibland är inte sportresultat logiska och Frövis bortaförlust mot Närkes Kil på fredagskvälen ska kanske räknas in i den kategorin.

En fartfylld första halvlek med bra chanser åt båda håll, med ett litet övertag för Frövi. En frispark från Anel Murtic som tog i stolpens insida var halvlekens bästa målchans.

I den andra halvleken tog Frövi över händelserna helt och noterades för mängder av missade chanser som borde nått ett bättre öde. Och mitt i den värsta pressen fick hemmalaget till en kontring som resulterade i 1-0 och i anfallet efter lyckas man även göra 2-0 och ridå för Frövi.

– Ineffektivitet i avsluten samt fina målvaktsingripanden, summerar Jonas Cederulf. Laguppställning och spelplan hade jag klart för mig och tycker det föll väl ut. Däremot underskattade jag det tungsprungna underlaget, och borde roterat mer på bänken. Jag och killarna lär en värdefull läxa till prestigemötet mot Grythyttan på torsdag.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.