Frövi IK satsar på jubileumsåret 2020. Bilden från hösten 2012.

Frövi IK satsar vidare inför sommaren

FRÖVI. Truppbygget inför sommaren ser väldigt bra ut för Frövi IK. Först presenterades tränaren Fredrik Nilsson och för någon vecka sedan presenterades Simon Esséus som assisterande spelande tränare och för bara några dagar sedan blev det klart att Esséus barndomskamrat Erik Lind var klar för FIK, en kanske ännu större talang än Esséus. Idag presenterar Frövi IK 23-årige Gustav Runström som nästa starka kort.

Att både tränaren Fredrik Nilsson och talangen Simon Esséus valde Frövi för kommande säsong är stort. Båda kommer närmast från IK Sturehov i division 4, men Esséus var för bara några år sedan en toppspelare i division 1. Idag presentarades alltså nästa nyförvärv, också han från IK Sturehov, och Gustav Runström kunde idag ha spelat i Superettan om han inte tackat nej till IK Brage för ett par år sedan, som 20-åring. Gustav valde istället Slätta SK i trean, men var så sent som förra våren på testspel med Brage och spelade bland annat en träningsmatch mot Degerfors.

Gustav Runström är en utpräglad poängmaskin som förra säsongen var poängbäst i Sturehov med 16 mål och 17 assist.

– Jag har hört mycket gott om Frövi IK och även själv fått uppleva lite om engagemanget runtomkring, säger Gustav till Frövi IK:s hemsida. Sedan så passade Frövi väldigt bra för min nuvarande levnadssituation. Jag ser fram emot en säsong där vi utvecklas som lag och samtidigt har roligt tillsammans. Lyckas vi med detta är jag övertygad om att vi kommer att få fira tillsammans.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.