Frövi vann uppskjuten match

i SPORT

FRÖVI. Frövi tjuvstartade höstsäsongen med att besegra IFK Örebro 2 hemma på Fröjevi med 5-3 (2-3) efter en uppskjuten match från vårsäsongen.

En kanske inte alltigenom vacker match, men vi visar upp ett annat passningsspel idag än tidigare, summerar Frövis tränare Jonas Cederulf.

Det kunde ha börjat bättre för Frövi. IFK Örebro gjorde nämligen 0-1 redan efter en minut i en frilägessituation. Frövis Anel Murtic kunde dock kvittera med en fin nick efter det att Morad Omar slagit en fin frispark. Men redan i sekvensen efter kom nästa kalldusch och IFK Örebro gjorde 1-2.

Frövi behöll skärpan och i den 33:e minuten kunde Joel Christiansson göra 2-2. Men än en gång kom ett bakslag när gästerna gjorde 2-3 direkt efter avspark.

I den andra halvleken visade Frövi upp ett annat passningsspel och chanserna kom, en efter en. Oscar Johansson visade kyla när han kvitterade till 3-3 och 4-3 av Dan Norberg gjorde att det lutade åt hemmaseger. Spiken i kistan kom dock inte förrän i matchens sista spark, då Oscar Johansson gjorde sitt andra mål.

– Vi låter bollen jobba och får ett större tryck på våra motståndare när vi lyckas behålla bollen på motståndarnas planhalva, säger Jonas Cederulf. Jäkligt strongt moraliskt sett också, eftersom vi fick ett antal käftsmällar på varandra. Nyblivne lagkaptenen Jonas Gustafsson gör ett hästjobb i båda riktningarna och låg bakom mycket i anfallsväg. I övrigt en habil laginsats.