Jonas Cederulf

Frövianerna kommer att bli snyggast

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Mitt ökade omfång gör att jag egentligen borde ha D-körkort för att framföra min kropp. För att slippa sätta mig i skolbänken igen så är viktreducering den enda vägen att gå. Inspirerad av Frövi IK:s starke man, Lasse ”slaktarn” Frejd satte jag igång. Dieten var tämligen enkel, i princip svältföda i tre dagar, för att sedan veckans fyra sista dagar äta ”som vanligt”. Omdömeslöst började jag också dokumentera mina erfarenheter på Facebook, vilket fick till följd att jag nu har 348 olika bantningsmetoder lagrade. Vilket gensvar jag fick. Trots allt trodde jag att detta var ett lättviktigt ämne om ordvitsen tillåts. Så fel jag hade. Tack alla för ert påhejande och för era tips. Tänker göra en egen symbios av era tips.

Ständigt denne Per Morberg.

Min favoritpolitiker är Janne Björklund. Ibland undrar jag om han verkligen finns eller om han är en påhittad figur. Människan existerar säkert, men partiledaren och utbildningsministern kan vara ett lömskt trick i syfte att se hur långt man kan driva en bluff. Nåväl, Janne och hans kompis utrikesminister-Calle, har höjt rösten och anser att det var ett misstag att avmilitarisera Gotland. Orsaken? Rysslands upprustning. Vi bör därför bygga upp försvarsmakten på Gotland så vi kan avfärda ryssen när de kommer. Resonemanget i den frågan får inte mer än betyget F av mig, och det räcker tyvärr inte till fortsatt förtroende till nästa mandatperiod. Jag minns så väl hur kampanjerna ljöd inför folkomröstningen om EU. Jag röstade nej. Utrikesminister-Calle bredde på om hur viktigt EU var, framförallt i fredssyfte. Nu är han orolig över Ryssland. Jag är beredd att bli konsult i frågan för en rimlig timkostnad och mitt svar kommer bli att om ryssen kommer kan hela Gotland vara en enda skyttegrav, vi har inte skuggan av en chans i alla fall.

Jag undrar vad Per Morberg tycker om detta.

Klimatförändringarna på vår jord borde vara allas angelägenhet. Personligen tror jag att det är mer troligt att vi själva spränger oss i luften än att ryska trupper gör det.

Lite knappt nio veckor tills våra lokala fotbollsserier är igång igen. I söndags var vi ute på konstgräset i Kumla. Det finns inget bättre, temperaturen på nollan, snöblandat regn i luften och löften om en vår även i år. Även om Frövianerna inte blir bäst i division 5, så kommer vi i alla fall bli snyggast. Nya matchkläder är beställda, nämligen. Det kommer bli bildskönt så det förslår.

Tänk om man ändå hade Per Morberg i laget.

Trav från Kalmar idag. Önas Grym blev hermetiskt instängd senast jag tipsade om honom. 50-årsfirande Jörgen Sjunnesson ersätts i sulkyn av nästan lika vasse Kennet Haugstad. V75-3 nr 3 således. Vägen till storkovan!

Jag har hört att även Per Morberg tänker spika Önas Grym.

Nästa vecka kommer jag filosofera kring våra tv-sända idrottsevenemang. Ha en bra helg!

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.