Fyra viktiga matcher återstår

LINDESBERG. Idag återstartar Elitserien i volleyboll och Lindesberg Volley tar emot Linköping hemma i Lindesberg Arena. Endast fyra matcher återstår av Elitserien innan slutspelet tar vid och dagens match är Lindesbergs enda hemmamatch.

Elitserien i volleyboll har till årets säsong förändrat slutspelet och efter den sista omgången den 2-3 februari startar Playoff och Playoff In. Till Playoff kvalificerar sig lag 1-5 i Elitserien och i Playoff In och beroende på placering i dessa fortsättningsserier inleds SM-slutspelet den 15 mars.

För Lindesbergs del kan det komma att handla en hel del om taktik. Idag ligger man femma och det är kanske den bästa placering man kan ha inför slutspelet. Det lag som blir fyra ställs sannolikt mot Engelholm i kvartsfinal, medan laget som blir femma ställs mot åttonde lag i en åttondelsfinal och vid seger där ställs man i kvartsfinal mot lag fyra (det lag som förmodligen förlorar mot Engelholm) och chansen till semifinal är stor.

Låter det krångligt? Ja, sällan har väl förloraren i en kvartfinal fått chansen i ytterligare en kvartsfinal, men det här är den modell som förbundet beslutat.

Inför dagens match mot Linköping har ingen information gått ut från Lindesberg Volley, vilket borde betyda att samtliga spelare är skadefria och disponibla. Lindesberg avslutade 2018 med matcher mot Gislaved och Engelholm hemma den 15 och 16 december, vilket resulterade i en seger (Gislaved 3-0) och en förlust (Engelholm 0-3).

Lindesberg-Linköping startar idag lördag klockan 16.00 i Lindesberg Arena.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.