Nu ska de "gamla" hjältarna i Frövi IK än en gång möta kvalspöket Tånged. Här Andreas Nydén och infällde förre lagkaptenen Mårten Eriksson.

Gamla Frövi möter gamla Tånged

FRÖVI. Frövi IK ligger illa till i division 6-fotbollen, men samtidigt vill förre lagkaptenen Mårten Eriksson lyfta föreningens stolthet. Mårten har nämligen utmanat gamla kvalspöket Tångeds IF på en returmatch, typ 15 år senare än äventyren i division 3, på Fröjevi den 10 augusti klockan 16.

-Vi spelar 2×25 minuter, säger Mårten med ett skratt. Det är antagligen för lång tid.

Det går alltså trögt för Frövi IK i årets fotbollssexa i länet, men det struntar förre lagkaptenen Mårten Eriksson i. Den 10 augusti har Mårten och Frövi IK, årsmodell 2003 eller något liknande, utmanat kvalmotståndaren då – Tångeds IF – på en returmatch på Fröjevi.

-Det blir en rolig dag, säger Mårten. Jag hoppas att vi kan få ihop stora delar av det gäng som spelade då, med Lasse Frejd som ledare i spetsen.

Mårten Eriksson är medveten om att det kan bli en tuff dag. Alla spelare i de årgångar han ledde som lagkapten i division 3 och 4 under några år har inte hållit igång fysiskt, men Mårten säger att gehöret varit okej.

-Jag vet att någon har sagt nej på grund av en planerad resa, men jag räknar med att övriga kommer.

Mårten själv avslutade spelarkarriären och har sedan dess varit en framgångsrik tränare, bland annat i Nora BK, men står idag helt utanför fotbollen.

-Idag är det bara trav som gäller, säger han. Men den 10 augusti är vigd för Frövi IK och fotbollen.

Även Tånged verkar taggade inför ”kvalreturen”. Så här skriver Per Gustafsson i Tånged på Facebook.

-Då många av spelarna från kvallaget har knän och andra krämpor värre än min mormor, så går denna inbjudan ut till alla generationers spelare. Huvudsaken är att vi får ihop ett lag och kan spöa Frövi igen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.