Jonas Cederulf

Gärningsmannaprofil Jonas Cederulf

Född 1976. Sammanboende med två barn, bostadsort Örebro. Ej tidigare känd av polisen, undantaget några utdömda bötesbelopp för fortkörning, felparkering och framförande av fordon utan säkerhetsbälte. Patientjournal visar på flertalet diagnoser, däribland fotbollsstörning. Den anklagade växte upp som granne till en allsvensk tränare och det tycks prägla den anklagade än idag. Enligt SvFF (Svenska fotbollförbundet) gör den anklagade sin sjuttonde säsong som fotbollstränare, och vissa spelare som drabbats av gärningsmannen har mot alla odds blivit mycket duktiga. Spåren av de egna fotbollsmässiga meriterna lyser med sin frånvaro. Har sedan ett antal år tillbaka verkat som instruktör för Örebro Läns Fotbollförbund inom tränarutbildning.

Gärningsmannen spelade olika bleckblåsinstrument under en ganska lång period. Efterhand övergick musikintresset till trumslageri, troligen en följd av grupptryck. Inte heller här finns några meriter att nämna.

Den anklagade har tillbringat närmare 18 år som elev/student och är inne på sitt fjortonde år som studievägledare på Fröviskolan.

Vi har också noterat en hel del hästaffärer, framför allt med travhästar. De flesta hästar helt utan framgångar, men en som vunnit V75 vid tre tillfällen och även ett lopp i Paris, på Vincennes. Gärningsmannen ännu icke granskad av skatteverket. Indikationer på både vinster och förluster inom poker finns också.

Nedan följer ett utdrag ur förhör med gärningsmannen.

”Jag erkänner mig skyldig till allt ni har sagt. Nämndes det något om att jag är lite disträ och slarvig? Det måste antecknas. Jag är nog ganska snäll också, skriv det!”

Det var utdraget ur det inofficiella polisregistret. När jag var yngre ville jag bli sportjournalist. Jag sökte, men kom inte in på media- och kommunikation. Det fick bli personal- och arbetsliv istället. Nu, när jag fortfarande inte vet vad jag vill bli när jag blir stor, arbetar jag som studievägledare. Livet är ironiskt.

 

Ingen har väl missat Zlatans mål mot England? Bicycletan är absolut magnifik, fotbollsgodis av bästa sort. Själv tycker jag att frisparken är snäppet värre! Det var tur att det blev en riktig hyllning till Zlatan efter den minst sagt slätstrukna fotbollsgalan. Galan inleddes med en rockstjärna med för stor hatt som precis verkade ha fått veta att han skulle vara prisutdelare. Redan där blev det lite pinsamt och det fortsatte i ungefär samma spår. En före detta adept till mig, Oscar Berglund, slog nog också av tv:n. Han fick nämligen se AIK:s mål på honom sisådär 200 gånger, eftersom det skulle röstas på årets mål. Jag behöver inte nämna att Oscar var målvakten som hopplöst försökte nå den pärlan.

 

Mycket har sagts om det som förväntas bli Sveriges tredje största parti efter nästa val. Ni som följt min krönika vet vad jag tycker om det. Jag tror att vi fått se de verkliga sidorna av dessa politiker. Så länge alla som väljer är medvetna om att politikerna vi väljer är där för att representera oss. Vilka ska föra just din talan? På vilket sätt vill du framföra dina budskap?

 

Mr Big visade sig vara ett riktigt bra tips senast, till 10 gånger pengarna. Vincennes heter dagens spel imorgon. Nr 1 i V75-6. Hon möter många bra killar här, men jag tror hon blåser förbi allihop på upploppet, om hon får lucka från rygg på ledaren!

 

Nästa vecka får du svar på min kryptiska krönika för två veckor sedan, det blir också en kort resa in i omklädningsrum och bakom kulisserna i Frövi IK!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.