Gemensamma verksamheter stöttar företagen

BERGSLAGEN. I ett pressutskick meddelar Samhällsbyggnadsförbundet och Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen att man infört en rad insatser för att stötta de lokala företagen i 24i-området.

De kommungemensamma verksamheterna med de smidiga namnen Samhällsbyggnadsförbundet (gamla BKT) och Samhällsbyggnadsförvaltningen Bergslagen (gamla BMB) har alltså, tillsammans med kommunerna, en rad av åtgärder som är tänkt ska hjälpa företagen i Bergslagen genom den period som Corona-viruset härjar fritt. Längre tidsfrist för avgifter och en flexibel tillsyn ska underlätta, menar man.

Samhällsbyggnadsförvaltningen kommer att skapa möjligheter till uppskov för företag som redan fått faktura gällande årsavgifter för livsmedel, folköl, tobak och receptfria läkemedel. De företag som inte fått faktura att se att dessa senareläggs.

-Genom att ge en längre tidsfrist hoppas vi kunna stötta företagens ekonomi genom en besvärlig tid. Vi ska givetvis behålla samma service och tillsyn som vi vanligtvis ger men vi ser också att det just nu går att göra vissa insatser för att hjälpa företag, säger Tommy Kragh, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden Bergslagen.

Samhällsbyggnadsförvaltningen kommer också ge tidsfrister i tillstånds- och tillsynsärenden och de företag som ansöker kommer i möjligaste mån att få positiva besked. En naturlig nedgång i tillsynsfrek­vensen väntas på grund av de nationella rekommendationer som myndigheterna gör.

Inom Samhällsbyggnadsförbundet kan uppskov för fakturor gällande vatten, avlopp och sophämtning göras. Dock kommer individuell prövning att göras i varje enskilt fall.

-Tillsammans med företagen kan vi göra en individuell avbetalningsplan för att på så sätt sprida ut den ekonomiska belastningen. Tillsammans ska vi arbeta för att underlätta så mycket vi kan,” säger Anders Ceder, ordförande direktionen för Samhällsbyggnadsförbundet Bergslagen.

De företag som är i behov av dessa åtgärder uppmanas kontakta Servicecenter på Samhällsbyggnad Bergslagen, telefon 0587-550040 eller mail servicecenter@sbbergslagen.se.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.