Gemytligt när klubbmästare korades

LINDESBERG. Det rådde en gemytlig stämning när Lindesbergs Fotoklubb korade klubbmästare för 2017 på torsdagskvällen. Klubbmästare blev Edita Halas efter det att elever vid estetprogrammet på Lindeskolan fungerat som jury.

Klubbmästaren Edita Halas.

Att utse en klubbmästare är något av en höjdpunkt på fotoåret för medlemmarna i Lindesbergs Fotoklubb. Redovisningen av årets tävling föregicks av en traditionell julmiddag i klubblokalen i Sandströms och stämningen var mycket gemytlig när tävlingsledaren Henrik Andrén gick igenom de olika klasserna och bilderna.

Nytt för i år var att man gått ifrån den klassiska indelningen med en svartvit klass och en färgklass. Till årets tävling hade man istället valt ut tre olika teman, natur, ögonblick och porträtt, och klubbmästare blev den som skrapade ihop bäst placeringar i alla tre klasserna.

Hela 48 bilder var totalt inlämnade till årets KM och ordföranden Rolf Karlsson sade under prisutdelningen att han tyckte att kvaliteten var genomgående hög.

Slutlig Klubbmästare 2017 blev alltså Edita Halas, som tyvärr var bortrest under torsdagen, och tvåa blev Gunnar Nilsson, som tyvärr var sjuk. Trea i klubbmästerskapet blev Henry Fredriksson.

Resultat

Tema Porträtt

 1. Edita Halas
 2. Gunnar Nilsson
 3. Göran Johansson

Tema Ögonblick

 1. Henrik Andrén
 2. Edita Halas
 3. Jens Thuresson

Tema Natur

 1. Henry Fredriksson
 2. Björn N Andersson
 3. Gunnar Nilsson

Klubbmästare 2017

 1. Edita Halas
 2. Gunnar Nilsson

3. Henry Fredriksson

 

Vinnande porträttbild. Foto: Edita Halas.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.