Glittrande discorytmer på Arenan

Disco8LINDESBERG. Discomusiken pulserar och ljudvolymen gör det omöjligt att prata. Å andra sidan finns det mycket att titta på. Hela hallen är full av åskådare och tävlanden, en del tittar på tävlingen, en del värmer upp, en del sitter och vilar på filtar och äter matsäck.

Det är Riksmästerskap i discodans på Lindesbergs Arena. Ett arrangemang med ett tusental deltagare från 33 olika dansskolor och ca 70 arbetande i arrangörsgruppen från Nerikes Dansinstitut.

I vimlet finns Eveline Berglöw från Nora som just tävlat i sin klass Star Ungdom. Hon har dansat i princip hela livet och började tävla redan i nioårsåldern. Hon poserar vant inför kameran i sin läckra dress i blått med silver och lila paljetter.

– Visst är det häftigt att få ha sådana här fina dräkter med mycket glitter, säger hon. Det gör att det blir ännu roligare att dansa. Det här är nog min femte dräkt. Jag köpte den på Nordiska Mästerskapen förra året.

Eveline började dansa som liten i Nora, då dansande hon hip-hop. Något äldre började hon på Marie Kuhlers dansskola i Örebro och nu dansar hon på Nerikes Dansinstutut.

– Dans är så mycket energi, det är så kul att släppa loss. Visst är det kul att tävla, men även om det inte funnits tävlingar så skulle jag ha dansat.

Disco7Disco5Disco6Disco4Disco2Disco3

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.