Gräsberg om fenomenet WAS

i BLOGG

Gräsberg_NY_bannerBLOGG. Peter Gräsberg har skrivit om vargar tidigare. Det här blogginlägget handlar om organisationen WAS, Wolf Association Sweden, och Gräsbergs recension av den WAS-demonstration som hållits i helgen. Eller Draget ur arslet, som Gräsberg skriver.

Helt enkelt inte seriöst

GräsbergDet ser ut som att #DragetUrArsletIDag som jag skapade till Lars Eriksson och hans insändare här på 24i kommer till användning även i detta inlägg.

W.A.S. har nämligen haft sin lilla demonstration mot vargjakt nu i helgen och de har lagt ut klipp på sina talare på sin hemsida.

Draget ut röven kommer nu att bli upphöjt till helt nya nivåer.

Vi tar det från start.

Här har ni alla tal som de lagt ut. Jag kan inte tyvärr inte mer än länka skiten då de har copyright på klippen.

http://w-a-s.se/?p=15348

Eva Danielsson är först ut. Hon har gjort en grej av att hata alla. Om ni orkar lyssna så kommer ni fatta att tanten mycket väl kan vara den ”Karin” som ringde in till P4 Örebro förut som jag berättade om i ett annat inlägg.

Sen har vi det cystorna Lilli och Sussi. I WAS går de under benämningen ”kändisar” som anslutit till föreningen medan de i folkmun går under ”Va, vilka?”

De pratar om att vi måste lära oss leva i symbios med naturen. Att lära oss respektera naturen. Det kommer från samma person som i sin tv-serie på Tv3 hittar en skadad räv i det vilda, amputerar rävens ena ben, döper den till Räkan och låser in den i en bur i väntan på att sätta den i en djurpark. Sjukt. Räven rymde förresten så nu skuttar det runt en trebent räv i skogen. Eller vänta, är det inte de sjuka djur som enligt WAS är de som naturen ska ta hand om och inte jägaren.

Så i samarbete med Lilly och Sussi och Moder Natur är nu räven förmodligen död. Den har förmodligen lidit en del tack vare den stress de utsatt den för, men skit samma, tanken var ju god. Typ.

I nästa klipp har vi höjdpunkten. Peter Söderlund från Miljöpartiet. Han drog sitt tal ur röven två minuter innan han gick upp på scenen. Respektlöst mot att de 12 som kommit för att lyssna.

Men han tycker bland annat att Stockholmare visst ska få vara med och bestämma över vargen och inte bara de få procent som lever med vargen. Skulle vilja se honom rita in lite gränser mellan län här i Sverige :-). Han nämner oxå att varg är GANSKA närbesläktade med hundar. Viken kunskap han besitter, denna mäktige miljöpartist.

Men han tar oxå upp att hans flickvän som är från Uganda berättade för honom innan han skulle hålla sitt brandtal om varg att i hennes hemland, alltså Uganda, så lever dom i symbios med till exempel tigrar så Peter tycker det är konstigt at vi i Sverige inte kan göra det samma med vargen.

Å fan, jag och många med mig har fått för oss att tigrar endast finns frilevande i Aisien och sist jag snurrade på en jordglob så låg Uganda i Afrika. Kämpa Söderlund<3

Efter honom så gick det upp en farbror som inte ens hade tid att hitta på något eget utan läste Imperiets text till låten ”Var Är Vargen”. Han kan ha sagt något bra på slutet, det vet jag inte för den som filmade tröttnade och stängde av kameran.

Efter honom var det Sofia Reeds tur. Hon sjöng och skrek i micken så att de i publiken som hade sina hundar med sig gick därifrån då ljudet från högtalarna volymmässigt var för grymt för hundarna att lyssna på. Eller vänta. De gjorde inte det. De stod kvar med sin hundar. Idioter.

Sist ut var Jens Holm. Jag stängde av när han sa att det var en konflikt mellan stad och land och att han själv var från glesbygden. Han är från Sundsvall.

En stor kram till er Vargvärnare som inte beblandar er med dessa människor. Ni har nog fattat det vi andra fattat sedan länge att vill man vara med och påverka så ska man hålla sig borta från WAS. De är helt enkelt inte seriösa.

16 Comments

 1. Lisa skriver 2015-03-11 09.56 bl.a. att ”Såg en länk till detta patetiska inlägg men har inget behov av att fortsätta läsa en blogg skriven av en patetisk, intelligensbefriad nolla!!”
  Jaha, det var intressant. Enligt min erfarenhet brukar man skriva så där när argumenten tryter och då kommer påhoppen som ett brev på posten.

  Marie Dalerstedt skrev 2015-03-12 13.39 något intressant som jag ser det.
  Bl.a. det här:
  ”Vem fan bryr sig om vad du tycker?”
  Dalerstedt verkar ju uppenbarligen bry sig om det för annars skulle hon väl inte skrivit så där om jag uppfattar saken rätt.
  Att ”argumenten” från Dalerstedt sedan inte är särskilt hållbara är knappast förvånade.
  Enligt min erfarenhet brukar man komma med lösa påståenden om diverse ting när man inte har kött på benen, men som sagt, det är en annan sak.

  Sedan skriver Peter Gräsberg 2015-03-12 19.47 bl.a. det här, något som jag f.ö. tycker verkar rimligt:
  ”Nej, jag var inte där men är det ett måste för att jag ska åsikter om det?”
  Just precis, måste man vara på plats?

  Helena Eriksson skriver 2015-03-13 08.23 bl.a. att ”Inte ens WAS, som var där och som anordnade det vet hur många som hade talat!”
  Intressant eller hur? F.ö. den enda av de jag tagit upp här som i varje fall framstår som seriös.

  Nåja, poängen med detta inlägg är helt enkelt att visa vilka sakargument ”opponenterna” mot Gräsberg har och jag kan då inte se några.

  Om de hade sakargument att framföra torde de uppfattas som betydligt mer seriösa.

 2. Hej Marie Dalerstedt,
  Innan jag svarar på dina tre frågor som du ställt vill jag, som alltid tacka för att min blogg läses. Så, tack för att du läser min blogg<3
  "Frågan är vem som vill läsa din blogg Peter Gräsberg".
  -Många den senaste tiden.

  "Angående manifestationen i Stockholm, var du ens där, antagligen inte så vad fan vet du om vad som hände där mer än det du sett på bild och film?"
  -Byt ut orden "manifestation i Stockholm" mot "vargjakt i Örebro" så har du EXAKT min frågeställning till WAS…..

  "Hur många indianer i kanoten har du, knappast någon mer än dig själv! Vem fan bryr sig om vad du tycker?"
  -Tror det heter kajak när det bara finns en plats. Och du bryr dig. Du bryr dig jätte mycket. Bevisligen.

 3. Jag läser mer än gärna Peters blogg , Marie! Peter säger, eller skriver, vad han tycker och tänker om en massa olika saker och såna människor borde det finnas fler av, tycker jag. Att säga, eller skriva, att man inte kan ha ”koll” på grejer för att man inte va där känns ju rätt WAS-inspirerat. Kolla länken Peter dela till deras sida, läs WAS tack till de som pratat och läs noga i slutet på artikeln. Inte ens WAS, som var där och som anordnade det vet hur många som hade talat!

 4. Marie, tack för att du läser bloggen.
  Nej, jag var inte där men är det ett måste för att jag ska åsikter om det?
  Tror tex inte någon av talarna som hade åsikter om vargjakten var med på vargjakten men de hade ju en del åsikter 🙂

 5. Är ju iofs inte något fan av det här med vargjakten utav olika anledningar håller dock med om det som skrivits om att det är mer humant att skjuta än att låta dem plågas ihjäl i skabb och andra sjukdomar, det var dock inte detta jag ville komma fram till. Jag klickade mig en på den länk du hade delat och började kolla på första videon men stängde ganska snabbt av när den otroligt intelligenta kvinna började jämföra vargjägare med våldtäktsmän! Jag tycker det är så sjukt att man ens kan komma på tanken! Det är möjligt att det för fram ett budskap men det finns faktiskt gränser för hur långt man får gå. Lågt mycket mycket lågt.

 6. Marie, jag vill läsa Peters blogg!! Jag bryr mig om vad han tycker!!
  Han är spetsig i sina blogginlägg, och det blir ofta diskussioner, men sådana inlägg som ditt bidrar ju inte med mycket…..

 7. Frågan är vem som vill läsa din blogg Peter Gräsberg.
  Angående manifestationen i Stockholm, var du ens där, antagligen inte så vad fan vet du om vad som hände där mer än det du sett på bild och film? Hur många indianer i kanoten har du, knappast någon mer än dig själv! Vem fan bryr sig om vad du tycker?

 8. Lisa.

  Jag tar för givet, att Du är en av de första på plats, när vargen varit framme och slaktat ett antal tackor med lamm ?

  Du står med stövlar i blod, inälvor och likdelar,
  stanken och spyflugorna viftar Du bort.

  Du är den som tröstar barnen och förklarar att så här kommer det att se ut i framtiden.

  Du skriver ut generösa checker, som skall täcka de pekuniära, omedelbara kostnaderna.

  Du hjälper familjerna till nya inkomstkällor efter den som är slaktad, eller sitter Du vid Din dator och tycker att folk GNÄLLER ?

 9. Hej Lisa,
  Tack, jag anar en viss ironi bakom ditt grattis men jag väljer att ignorera det och suger åt mig berömmet.
  Först vill jag be dig tacka den som länkade mitt inlägg. Alla klick är bra klick på min blogg och 24i.se.
  Lite nyfiken på vilka sanningar som kom fram och att vissa av de 300 000 jägare skulle hota för att tysta vargvärnare. As dumt ju, det är ju genom att låta er tala som ni gräver egna gropar.
  Jag kan tycka tvärt imot dig att det vore bra men en manifestation där vargvänare vågar stå upp för sina åsikter. Vet inte varför du vill ha en där man inte vågar?!
  Desto med manifestationer som genomförs desto mer människor får reda på bristen av kompetens hos värgvärnare.
  Att jag skulle vara en äcklig jägare stämmer inte. Och att du skulle kunna, baserat på ett enda inlägg på en liten blogg rättvist avgöra att jag är patetiskt och intelligensbefriad får mig att tro att du är lite dum i huvudet. Men så behöver det inte vara. Du kanske skrev i ilska och då ska jag inte hålla dina ord mot dig.
  Tack för att du läste min blogg<3

 10. Ha, ha! Kul att du retar upp folk! Särskilt sådana som tycker illa om ditt sätt att skriva och använder samma sätt själva!! Det kan man ju kalla intelligensbefriat och patetiskt!

 11. Grattis Peter!!! Kommer inte ihåg sist jag läste en text med så mycket fel! Många sanningar kom fram om hur vissa jägare skrämmer, hotar och går till aktiv handling för att tysta vargvärnare!! En stor manifestation för vargen skulle behövas där vargvärnare inte vågar stå upp för sin åsikt då de vet att de får ett helvete om de gör det!! De är äckligt hur dessa jägare beter sig och du verkar vara en av dem!!

  …och NEJ jag läser normalt inte din blogg! Såg en länk till detta patetiska inlägg men har inget behov av att fortsätta läsa en blogg skriven av en patetisk, intelligensbefriad nolla!!

 12. Seppo: Hör gärna av dig här eller på mail om du hittat felaktigheter.
  Tack för att du läser min blogg.

 13. Förutom att språket är lite väl grovt med innehåll av ett och annat stavfel kan man ju tycka att Gräsberg överdriver.
  Dt faktum att t.ex. Naturskyddsföreningen, Svenska Rovdjursföreningen, Världsnaturfonden och t.o.m. Nordulv uteblev torde väl innebära att dessa fyra föreningar inte ställer sig bakom vad de som anordnade manifestationen står för.
  Det låter visserligen subjektivt, något man inte kan komma ifrån men att t.ex. Wolf Association Sweden kan kallas seriösa när man pratar om 2015 års licensjakt i termer som massaker, mord m.m. och då jämför detta med vad som hände i t.ex. Auschwitz säger väl allt.
  Att dessutom en av talarna dessutom tidigare påstått att vargar skulle skjutits i magen med flit utan att kunna lämna några belägg för det torde väl också säga en del om hur seriösa man är.
  SRF hade f.ö. viktigare saker att ägna sig åt denna helg.
  http://www.rovdjur.se/press/aktuellt/rovdjursforeningen-pa-vildmarksmassan-till-helgen_6314

 14. Var får denna man sina påhittiga ider ifrån för det är inte mycket som stämmer i det här. Denne Gräsberg verkar ha en säregen livlig fantasi och borde nog ta reda på lite mer fakta innan man vräker ur sig sånt här skit.

 15. Tack för dit inlägg Peter! Så här mycket har jag inte dragit på smilbanden åt en text på länge!

  Underhållande och mitt i prick!

 16. Instämmer.

  Vargfolket, har vad som setts i pressen ”inte koll på hur många det finns” !

  Betyder att dom mycket väl vet, men inte vill tala om det. Gissa på 500-600 st.

  För övrigt, får vi satsa på stabilare hundar, när vi är ute och går, taxar och pudel, är för klena, för att slåss.
  Rekommenderar Rumaninan Sheepdog. (70-80 cm mankhöjd, bra vakthund, duger mot inbrottstjuvar också)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.