Grismanifestet kommer till Lindesberg

LINDESBERG. På torsdag i nästa vecka bjuds det på en spännande teaterföreställning i Lindeskolans aula i Lindesberg. Då spelar nämligen Scenkonstgruppen den uppmärksammade monologföreställningen ”Grismanifestet” med Nadja Franke som enda skådespelare.

Grismanifestet handlar om en kvinna som försöker hantera sin tilltagande oro för hur vi behandlar naturen och har kommit till mot bakgrund av den pågående omvandlingen av vår världsbild, vetskapen om att hela vårt sätt att leva gått i baklås och att det nu krävs ett nytt sätt att se på människan och verkligheten. I föreställningen kommer kvinnan på hur hon ska vända sitt missmod till en konstruktiv kraft. Genom en blandning av fantastik och realism skapar pjäsen sin egen värld. Med hisnande bilder skildrar pjäsen krocken mellan å ena sidan naturen och livsbehoven och, å den andra sidan, vårt rationella samhälle.

Det är fri entré till föreställningen Grismanifestet, men möjlighet finns att lägga bidrag till Naturskyddsföreningens arbete. Arrangör till evenemanget är Naturskyddsföreningen i Lindesberg och Lindesbergs Riksteaterförening

I varje föreställning ingår ett publiksamtal där representanter från Naturskyddsföreningen och inbjudna gäster diskuterar de frågor monologen väcker.

Grismanifestet spelas torsdagen den 12 april klockan 19.00 i Lindeskolans aula i Lindesberg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.