Gröna bron kommer att skrotas.

Gröna bron stängd med omedelbar verkan

LINDESBERG. Den omdebatterade Gröna bron i centrala Lindesberg dömdes på fredagen ut efter en brobesiktning. Bron stängdes omedelbart av för all form av beträdan.

Det har gått några år sedan Gröna bron i Lindesberg skulle bort och skapade så mycket bråk att de styrande backade. Bron har aldrig varit något arkitektoniskt smycke, men ändå en bro som Lindesbergarna ville behålla.

Att Gröna bron bedöms som direkt farlig borde förstås vara en pekpinne för att bron helt enkelt skrotas och att en ny bro kan byggas.

Samhällsbyggnad Bergslagen meddelar att diskussion om en vidare hantering av Gröna bron redan är igång.

4 Comments

  1. Kom på ett bättre förslag för de investeringsmiljonerna, som dessutom kommer till nytta inom samma geografiska område. Lägg dem på att skapa en ordentlig badplats på Loppholmarna med de åtgärder som krävs för att få bra badvatten! Det kommer att vara till mer nytta för fler människor, än ytterligare en bro utöver den som redan finns.

  2. Sven-Erik: ber om ursäkt ifall jag inte förstår att man inte kan/får omvandla investeringspengar till driftspengar, om så är fallet. Men jag är ändå helt säker på att det finns bättre/viktigare investeringar att göra i kommunen, än att bygga ytterligare en bro. Det finns ju en bro över ån där redan, väldigt nära gröna bron! Och visst kan man gå de extra metrarna, även om man t.ex är gammal eller har en nedsatt rörelseförmåga? Så tillgången till centrum försvinner inte. Vilken annan kommun bygger två broar så nära varandra?

  3. Vet inte var Andreas bor. Konstaterar att han inte vet något om Gröna Brons betydelse för personer som bor innanför Gröna brons väg till centrum. Likaså konstaterar jag att han inte förstår skillnaden mellan investeringar och driftpengar.
    Läs på och kom tillbaka med uppfattningar
    SE

  4. Varför satsa ett antal miljoner på att bygga en ny bro, när det finns bro en liten bit bort, vid arenan? De pengarna kommer bättre till nytta i den kommunala verksamheten, t.ex. i skola/förskola.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.