GSK klart för tvåan efter ny publikmatch

GULDSMEDSHYTTAN. Stort Grattis säger vi till Guldsmedshytte SK. Detta efter att på onsdagskvällen ha besegrat Säffle hemma i Råsshallen och avancerat till division 2.

Matchen slutade 6-1 (4-0, 1-0, 1-1) inför 564 (!) åskådare.

Det var inget snack om saken när kvalet till Hockeytvåan skulle avgöras i Råsshallen på onsdagskvällen. GSK trampade gasen i botten och avgjorde matchen redan i den första perioden, då man spelade riktigt bra mot ett då och då vimsigt Säffle.

Några nerver syntes inte till och när 24i pratade med några av spelarna i pausen mellan den första och andra perioden var det leenden, skämt och en hel del jargong. Ont hade Daniel Olsson Fromell, som siktat på en stenhård tackling i den första perioden, men som slutade med att DOF åkte in i sargen med full kraft. Nyckelbenet av, var den preliminära diagnosen.

-Det går inte att fortsätta, säger Daniel. Men jag hann i alla fall göra ett mål.

-Vilken jävla kyckling han är, säger brorsan Joakim sekunderna senare. Visst hade han kunnat spela vidare.

Det var en fantastisk stämning i en fullsatt Råsshallen och intresset för ishockeyn har verkligen kommit tillbaka. Och nästa vinter kan publiken se fram mot nya lag och riktigt bra hockey i division 2.

Mål Guldsmedshytte SK: William Zetterlund, Daniel Olsson Fromell, Niclas Eklöw, Rasmus Ohlsson Fromell, Jesper Arvidsson, Jim Ahlström.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.