GSK vann jämn match mot Nora

BERGSLAGEN (Uppdaterad). Hockeytreans andra omgång spelades på fredagskvällen och vinterns första derby spelades mellan GSK och Nora i Råsshallen. En jämn match där till sist GSK drog det längsta strået.

Matchen mellan GSK och Nora var en jämn tillställning som slutade 4-3 (1-1, 3-1, 0-1) med skottstatistiken 41-28. En bra andraperiod gav dock GSK ett övertag som Nora, trots bra försök, inte lyckades hämta in.

-Nora har definitivt något bra på gång, berömmer GSK-tränaren Kent Svensson. Vi kommer inte riktigt upp i fart, men vår andrafemma gjorde det bra ikväll.

Mål GSK: Jesper Arvidsson 2, Felix Zetterberg, William Zetterberg.

Mål Nora: Martin Jansson, Rasmus Iwanczyk, Robin Jakobsson.

Hällefors IK gav sig in i leken efter att ha stått över den första omgången. Uppdraget såg tufft ut på förhand då bortamatch mot Sala HK väntade. Men HIK visade styrka på bortais och vann. Matchen slutade 2-3 (1-2, 1-1, 0-0) i en match där hemmalaget gjorde allt för att vända i slutperioden.

-Efter halva första bestämmer vi där ute, säger HIK-coachen Daniel Tagesson. Segern kommer ur en enorm laginsats där målvakten Johan Jansson står upp när det brinner till som mest i matchen. Alla förtjänar med beröm godkänt ikväll.

Mål HIK: Kevin Johansson, Christian Halman, Samuel Ahlström.

Värre gick det dessvärre för Fellingsbro/Frövi IK i bortamatchen mot Kungsör. FFIK lyckades hålla tätt i drygt fem minuter, men därefter var det rejäl nivå. Matchen slutade 19-0 (5-0, 7-0, 7-0), en match som FFIK-spelarna sent kommer att glömma. Till FFIK:s försvar kom man till start med bara två femmor, och det räcker förstås inte mot ett duktigt Kungsör.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.