Gustavsson fick svar om representation

RepresentationLINDESBERG. Under kommunfullmäktiges sammanträde i onsdags var folkpartisten Göran Gustavssons interpellation om kommunens representation uppe för behandling. Kommunalrådet Anders Ceder svarade Gustavsson och ansåg att mycket av kostnaderna inte ens var representation.

Det brukar gnissla lite i debatten mellan Göran Gustavsson (FP) och Anders Ceder (S) och onsdagens sammanträde utgjorde inget undantag. Göran Gustavsson hade, men anledning av ett tv-program, begärt att få veta hur stora representationskostnader som Lindesbergs kommunala bolag har, då ett av bolagen, LIBO, sades ligga på andra plats i länet på en lista.

glöggmingelMen i svaret hade en total förteckning av kommunens totala representation tagits fram och i en skrivelse hade fastighetsbolagens vd Roger Sixtensson förklaringar på samtliga representationskostnader. Att just Libo låg högt på den lista som Göran Gustavsson syftade till berodde på att samtliga bolags representationskostnader läggs på Libo innan de delas isär i samband med boksluten.

– Är detta samtliga representationskostnader? undrade ändå Gustavsson.

Anders Ceder var märkbart irriterat och tyckte sig kunna försvara kostnaderna.

– Vi borde kanske se över det här, sade Ceder. Jag tror att ganska mycket av det här handlar om personalbefrämjande åtgärder och inte representation. Men jag tycker Göran Gustavsson för en dålig politik och tycker det är tråkigt med dessa ständiga insinuationer.

Sverigedemokraten Inger Karlsson hade dock en motsatt åsikt om representationskostnaderna.

– Man kan få uppfattningen av att fastighetsbolagen är privata bolag, sade hon med anledning av att det fanns fruktkostnader till personalen på listan över kostnader. De där fruktkorgarna kan levereras till gamla och sjuka istället.

1 Comment

  1. Att bolagen sysslar med representation, eller vad man nu skall kalla det är ganska välkänt.

    Ett gammalt citat från en polsk greve; ”det skall väl för fan synas att man har råd” !

    Sen vore det naturligt att visa hur de övriga bostadsbolagen festar, dvs vem som är värst.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.