Gustavsson och Svahn skriver ny replik

INSÄNDARE/DEBATT. Liberalen Carl-Henrik Ling har efterfrågat ett svar på frågan om kommundirektörens lönesättning i Lindesberg och i ett debattinlägg svarar kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson och kommunalrådet Linda Svahn både på den frågan och flera andra. Läs debattinlägget här.

Svar på frågan om kommundirektörens lön

Lindesbergs kommun är en kommun i utveckling. För att få dom bästa cheferna att söka våra lediga tjänster måste vi vara i framkant. En bra ledare ska ha bra betalt. Då kan vi också kräva resultat!

Vi har samma modell och struktur i vår lönesättning till vår nya kommundirektör som vi valde redan för ganska många år sedan. Det är ett uppdrag och inget extra. I vår kommun ingår det i chefskapet.

Vi har valt att fördela kostnaderna för uppdragen som kommundirektör och VD för Linde Stadshus AB på både kommunen och bolagen. Alternativet vore att anställa ytterligare en VD för bolagen och därmed betala ytterligare en hel VD-lön och den modellen tror vi inte på.

Det är ett stort ansvar att som kommunens högsta tjänsteperson driva företaget ”Lindesbergs Kommun AB” där både förvaltningarna och de kommunala bolagen ingår.

Angående Loppholmsbadet så är det många partier som önskar ett bad där! Och som också har motionerat om det redan innan Liberalerna gjorde det.  Vi har prioriterat bostäder och industrimark i vår investeringsbudget under några år, så frågan har legat vilande. Nu tar vi upp den igen och ser om vi har ekonomiska förutsättningar att ordna ett bad där.

Samma sak med en centralt placerad plats för ungdomar att vara på, umgås, fika mm. Under de senaste fem åren är det flera partier som motionerat om detta, bland annat har Socialdemokraterna motionerat om ungdomens hus, Moderaterna och därefter Liberalerna om ungdomsgård/fritidsgård. Frågan är fortfarande aktuell och förvaltningarna har fått ett uppdrag att titta på placering och hur en sådan verksamhet ska drivas.

Vi önskar er alla en fin och trevlig sommar!

Irja Gustavsson (S), kommunstyrelsens ordförande
Linda Svahn (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande

4 Comments

 1. Vad är det för märkvärdigt med det ?

  Om man sitter med båda händerna i syltkrukan, så klart att man häver för sig.

  Det finns en tid efter valet, när sådana här måste gå till arbetsförmedlingen, eller sitt gamla jobb inom äldrevården.

  Bra att ha lagt undan lite i beredskapsförrådet.
  MSB teorier slår i alla samhällsskikter.

  Fast att det skulle gå ut över vägunderhållet ar faktiskt otippat

 2. En bra undersköterska ska ha bra betalt… en bra lärare ska ha bra betalt….men skillnaden är väl ca 50 000 i månaden mellan dom och kommundirektören.

 3. En bra ledare ska ha bra betalt..snacka om egoism,så drygt,så spydigt,ska ha å ha bra betalt för vaddå??Bara att titulera sig kommundirektör så ska man ha MYCKET BRA med pengar!!!

 4. Detta klargör att en Kommundirektör för Lindesbergs kommun är en halvtidstjänst och VD för Linde stadshus är en halvtidstjänst men får lön för två heltidstjänster. Eller arbetar kommundirektören 16 timmar per dygn ? Eftersom alternativet tydligen är att anställa en VD till. Resonemanget håller inte ihop. Men inget förvånar mig när en Socialdemokrat uttalar sig. En förklaring hur ni tänker vore intressant att få ta del av.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.