Jonas Cederulf

Häftigare att göra någon glad

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Inom några år har de tagit våra jobb. Jag menar inte bara ditt eller mitt. Jag pratar om allas. Vi, ursprungsbefolkningen, kommer vara av med våra. De kommer att stjäla våra flickvänner och pojkvänner. Krav ställer de på samhället. ”Jag vill ha-mentaliteten” är stor och de sätter enbart sitt eget bästa i centrum. Bidrag får de också, de parasiterna. I minst säkert 16 år, utan att behöva göra ett vettigt handtag. På tv vill de se alla möjliga konstiga program, gärna så ologiska och vanvettiga att vi, helt normala människor, inte fattar nånting. Det tjatas om både paraboler och kabelkanaler, som vi får bekosta. Språket är ännu en orsak till att vi måste vara försiktiga med den här sortens folk. Det kan gå två, tre, eller ännu fler år innan man ens förstår vad de säger! Fast de har bott här så pass länge. Nån jävla ordning får det väl ändå vara! Säg stopp, vi måste få ett slut på det här. Sluta föda barn. Det här landet börjar få nog, och vi måste väl ta hand om våra egna först!?

Det är aldrig försent att sluta vara en mobbare. Gör någon glad idag istället. Det är häftigare.

Someday I´ll have a disappearing hairline. Someday I´ll wear pyjamas in the daytime.

En sportkrönikör i länets största morgontidning, vi kan kalla honom Anders, har den senaste veckan lämnat bergsäkra kommentarer ömsom om Örebro hockeys uppgång och ömsom om deras fall. Han har haft lika otroligt fel varje gång. Nu har han de senaste tre dagarna inte skrivit något, utan det är den utomordentlige skribenten Henrik (ja, vi kan kalla honom så) som tagit över. Vad vet jag, Anders kanske har semester. Det är inte Anders jag är ute efter, utan det är idrottens själ. Att aldrig kunna ta något för givet. Är det inte underbart?

Förbannade jävla förnedrings-tv som ändrade ett helt land och dess folk. Förbannade politikermördare som våldtog oss. Förbannade jävla slicka uppåt och sparka neråt-mönster. Förbannade jävla blundande människor. Förbannade jävla skit att inte någon fick säga det du behövde höra för att inte försvinna från oss. Förbannade satans kräfta.

Anders Borg vill inte bli Sveriges näste statsminister. Tänk vilken tur för mig ändå. Det vill inte jag heller att han blir.

Tommy Hanné, vilken hjälte. En av svensk travsports största. Månader återstår i mannens liv, och vad gör han? Fortsätter träna och köra häst, förstås. Hatten av för dig, Tommy!

Älskade underbara kamrater som vill göra en positiv skillnad i någon annans liv.

Tänk om vi vågade prata om känslor med varandra.

V75 i Norge, landet som förbjudit körspö i lopp. Hoppas Johnny Takter vinner alla lopp. Han är värd det. Nog vinner du väl med Beanie M.M i V75-6 i alla fall, Johnny?

Låt inte de jävlarna ta dig. Den här är till dig, Ekarat. Och till er, Alice, Emil, Milou, Wilmer, Neo, Wille, Nellie och era vänner och släktingar. Och särskilt till dig, Linn. Det goda hos er som försvunnit från oss kommer att vinna tack vare de som är kvar.

 

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.