Har Lindesberg orken ikväll?

LINDESBERG. Ikväll har Lindesberg Volley chansen att få ett par dagars extravila inför en eventuell första semifinal på annandagen. Frågan är om Lindesberg har den ork som krävs?

I torsdags inledde Lindesberg starkt i kvartsfinal 2 mot Sollentuna och ledde med 2-0 i set, men tappade och förlorade med 2-3. I söndags ledde Lindesberg klart med 2-0, innan man tappade det tredje setet. Lindesberg redde då upp matchen och vann med 3-1, men flera spelare såg tröttkörda ut.

Tränaren Ismo Peltoarvo menade att setförlusten i det tredje setet berodde på att Lindesbergsspelarna servade lite lösare, vilket bjöd in Sollentuna i matchen.

Mot Sollentuna gäller det att orka hålla fart i bollarna. Deras duktiga anfallare Kaitlynn James och Laura Feldmann är riktigt farliga och ställer snabbt om från försvar till anfall och passaren Anna Harlin är en av Elitseriens vassaste.

Det visar sig ikväll om Lindesberg har den ork som krävs för att ta sig till semifinal redan idag eller om det kommer att krävas en femte och avgörande match hemma på skärtorsdagen. Om Lindesberg tar sig till semifinal väntar Engelholm borta på söndag.

Nu är det ändå upp till spelarna. Eller som tränaren Ismo Peltoarvo själv skrev inför SM-slutspelet – ”Vilka kliver fram och tar för sig? Vilka bidrar med det där lilla extra?”

Svar ikväll.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.