Backen Jesper Alasaari är tillbaka i Lindlöven, på lån från BIK Karlskoga.

Har Lindlöven hämtat sig efter chocken?

LINDESBERG. Det har hunnit gå ett par veckor sedan Lindlöven tvingades konstatera att man förlorade sin plats i Allettan till Forshaga. Idag drar vårserien igång mot Kumla på bortaplan och Lindlövens sportchef Tomas Östlund medger att det har varit en tuff period.

-Det som hände är ju sånt som inte får hända, säger Östlund. Jag var helt tom i flera dagar efter matchen mot Grums.

Sportens värld kan vara grym och när platsen i Allettan försvann kan det förstås vara svårt att hitta nya utmaningar i en fortsättningsserie mot samma lag man spelat mot under hela hösten.

-Det tog några dagar, men därefter satte vi oss och analyserade, berättar Tomas Östlund. Vi har inte riktigt hittat det spel vi vill spela under hösten och har funderat på varför. Vi har kommit för mycket på utsidan och har, ärligt talat, varit för mjuka.

Lindlöven har förmmodligen sitt bästa lag någonsin i vinter, men som lag har man underpresterat i fel matcher och tappat poäng mot lag man ska besegra sju gånger i veckan.

-Nu är det krig som gäller i vårserien, säger Östlund med bestämdhet. Målet är att vinna serien och haka på kvalet som följer.

På spelarfronten är det så gott som samma lag som kommer att spela vårserien som spelade under hösten. Försvinner gör backen Filip Lundqvist och dessutom är backen och kaptenen David Berg borta under resten av säsongen. Dessutom är målvakten Jonathan Frykholm och förstecentern Alexander Kovalonok skadade när vårsäsongen startar.

-Men vi har tagit in lite nytt också, berättar Tomas Östlund. Tvillingarna Martin och Tom Fridén kommer från Växjös J20, men är Bofors-produkter. Och från BIK Karlskoga kommer också backen Jesper Alasaari på lån.

Kumla-Lindlöven startar klockan 16.00 i Ica Maxi Arena i Kumla.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.