Wincent Blomdahl gjorde Lindlövens enda mål mot Piteå.

Härlig seger för Lindlöven i Kiruna

KIRUNA. Efter en resa på 120 mil (!) kanske inte allt fungerar som vid en ”vanlig” bortamatch, men Lindlöven svarade för en tajt match när man på lördagen bortabesegrade Kiruna IF.

Kiruna IF-Lindlövens IF slutade 0-2 (0-0, 0-1, 0-1).

Det är långt ifrån någon lek att spela i Allettan. Med matcher 120 mil hemifrån ställs krav på ledare, planerare och spelare.

Ändå lyckades Lindlöven ta med sig tre poäng från Kiruna i vinterns jobbigaste bortahelg. Kiruna har börjat serien på ett darrigt sätt och ligger efter lördagens match sist i Allettan norra, men ingenting kan ta ifrån Lindlöven de tre poäng man förtjänade idag.

Lite ovanligt att Löven lyckades stänga en match efter ett ledningsmål efter 33 minuter, men det lyckades man med mot Kiruna.

Wincent Blomdahl gjorde 0-1 efter 33.45 i den andra perioden och länge, länge såg det ut att bli matchens enda mål. Men med två och en halv minut kvar att spela valde Kirunas tränare Robert Lahti att plocka den egna målvakten av isen för en sista forcering för en kvittering.

Men som så många gånger tidigare straffade sig Lahtis initiativ och Christoffer Anrén kunde göra 0-2 i tom kasse, framspelad av Carl Skärström och Anton Schagerberg.

I morgon söndag väntar nästa match, borta mot Boden, en match på vägen hem till Lindesberg – endast 34 mil söderut från Kiruna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.