Manskören Harmoni bytte dirigent

DirigentLINDESBERG. Under en ceremoni på Lindesbergs Stadshotell på tisdagskvällen bytte manskören Harmoni dirigent. Lena Svensson lämnar nu över ledarskapet till Richard Larsson efter fyra år som körledare.

– Jag har haft roliga och mycket utvecklande år tillsammans med kören, säger Lena Svensson. Nu är det dock dags för mig att lämna över ledarskapet till körens nye dirigent Richard Larsson.

Lena Svensson har under sina fyra år som körledare bidragit med mycket nytt, men känner nu att tiden inte riktigt finns.

– Jag har idéer för framtiden som jag nu vill ge plats för på min fritid och återgår från hösten till att enbart arbeta hos Stiftelsen Sanna i Fjugesta som musikpedagog.

Nye dirigenten Richard Larsson jobbar till vardags som musiklärare inom kulturskolan i Lindesberg och ser dirigentuppdraget som en utmaning.
– Det här blir första uppdraget som ledare för en manskör vilket ska bli mycket spännande och utmanande, säger han. Den 20 augusti drar vi igång köråret 2013-2014 och det ska bli roligt att lära känna personerna bakom den 45 man starka kören. Jag vill också passa på att hälsa nya sångare varmt välkomna att komma med och prova på att sjunga med oss när vi drar igång i höst.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.