Nästan andligt i församlingshemmet. Vad kan det vara för låt?

Harmoni finslipar inför Caprice 2019

RUBRIK. Det är bara en dryg vecka kvar till Manskören Harmonis Caprice 2019 och nyfikenheten inför årets show är väldigt stor. Gästartisten Carola skapar ett intresse som berör hela Lindesberg.

-Ja, intresset är väldigt stort och såklart vill vi i kören bjuda på en riktigt bra show, säger Harmonigeneralen Roland Hellsing.

24i passade på att besöka manskören när man i helgen hade en heldag med finslipning i församlingshemmet i Lindesberg. Med två veckor kvar kan även en ickeartist inse att manskören ligger bra till – det lät väldigt bra.

-Det finns inga moln på himlen, säger Roland Hellsing. Allting har gått helt enligt planerna. Från det vi släppte biljetterna fram till nu.

Att biljetterna såldes slut på några dagar är förstås ett bevis för att konceptet är bra, men förväntningarna blir också större för varje år.

-Visst är det så, säger Hellsing. Alla måste vara på topp när dagen är inne.

Mycket har förändrats genom alla år med Capricen.

-Ja, väldigt mycket. För tio, femton år sedan hade alla körmedlemmar sin egen pärm med noter och texter. Nu har pärmarna bytts mot paddor och dirigenten Rickard Larsson har höjt upp allt en nivå. Han har stora ambitioner med Harmoni.

-Dessutom har vi ju genomgått en föryngring under de senaste åren och jag tror aldrig medelåldern varit så låg som nu. Vi har till i år åtta nya herrar i kören och vi är idag 43 körmedlemmar.

När väl repertoaren är fastställd får körmedlemmarna noter och sina respektive stämmor skickade till paddorna. Rickard Larsson har då spelat in alla stämmor i samtliga låtar på piano så att körmedlemmarna på varsitt håll ska kunna träna.

-Vi börjar förbereda Capricen i augusti, säger Roland Hellsing. Då har vi oftast klart med åtminstone en av gästartisterna och kan börja bygga konceptet. Vi har en repertoargrupp och en regigrupp som arbetar.

Resultatet av allt arbete kommer att visa sig lördagen den 27 april, då Caprice 2019, med Carola som gästartist och en hemlig gäst, spelas både klockan 14.00 och 18.30. Båda föreställningarna är sedan länge slutsålda, men det finns fortfarande platser kvar för de som vill se Caprice 2019 via länk i Lindeskolans aula.

Dirigenten Rickard Larsson sjunger, visar, pekar och instruerar.
Allvarliga ansiktsuttryck, men låten sitter.
Även en fulltalig orkester var på plats.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.