Hela Frövi gick på fotboll på lördagen

FRÖVI. Det är många år sedan en så stor publik infann sig på Fröjevi i Frövi som när Frövis division 3-lag från tidigt 2000-tal mötte kvalkonkurrenten Tånged i en återföreningsmatch på lördagen.

-Det här är jättekul, sade Frövis Mr Fotboll, Lasse Frejd, som givetvis var speaker. Kanske var det bättre förr.

Redan innan matchen drog igång började dock motgångarna.

-Någon har föreslagit att vi ska spela 2×45 minuter istället för överenskomna 2×25, sade förre lagkaptenen Mårten Eriksson och Frövi IK såg ansträngt ut redan efter uppvärmningen.

Förslaget kom förmodligen från Tångeds IF, som hade minst två elvor med och som säkert ville lufta alla spelare.

Frövi hade inte lyckats mönstra lika många spelare, men de som var med var välbekanta för publiken på Fröjevi. Böna, Mårten, Nydde, Henke och Chriss gjorde att klockan vreds tillbaka 10-15 år.

-Jag kommer inte riktigt ihåg vilka år vi var uppe i trean, sade Lasse Frejd. Men jag kommer ihåg att Tånged lyckades vinna alla viktiga kvalmatcher.

Några av spelarna i forna Frövi IK såg ut som förr. Chriss Henriksson och Lucas Forsberg såg ut som de aldrig varvat ner och några av spelarna såg definitivt ut som om de lagt av för gott – ingen nämnd och ingen glömd.

Förre lagkaptenen Mårten Eriksson var aldrig känd för att vara någon bollvirtuos, men väl en kämpe utöver det mesta, något som kom fram även i lördagens match. Mårten var senare in i närkamperna och gjorde ett par kapningar som fick publiken stum av förundran.

Henke Adolfsson har förstås blivit några kilo tyngre med åren, men målfarligheten och finurligheten fanns kvar. En hel del läckra vrickningar bjöd Henke på.

Publiken njöt förstås och spelarna gick och handhälsade på många i åskådarleden innan matchen, som ett kärt återseende. I pausen var de flesta så trötta att man knappt tog sig in i omklädningsrummet.

24i var endast på plats under den första halvleken och har ännu inte fått in slutresultatet. I halvtid ledde Tånged med 2-1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.