Jonas Cederulf

Hela världen har fått halvfabrikatsnoja

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Hästskandaler, hemoglobin och hujedamig sånt barn han är. Ja, det var ju det här med de rumänska hästarna. Som den naive medborgare jag är kunde jag inte tänka mig att Ingvar Kamprad eller helyllefamiljen Dafgård skulle ha så dålig koll på sina underleverantörer. Nu verkar hela världen fått total halvfabrikatsnoja och på Island har de sökt med ljus och lykta, men inte funnit något. Vad de letade efter? Kött, i köttpajen som enligt förpackningen innehöll 30% kött. Vad som var i köttpajen istället är oklart. Kanske var det nermalda sadlar från Bulgarien?

Två av varandra helt oberoende källor har i veckan i förtroende meddelat sina åsikter om TV4:s nyhetsmorgon. Utan att bli för utelämnande gick bådas åsikt åt det hållet att om man tittar en stund på programmet så kan dagen inte bli sämre. Jag tänker börja kolla på måndagmorgnar, tänkte jag.

Min diet har varit relativt normal denna vecka. Jag gav mig aldrig på svältkuren. Har inte orkat tänka på vad jag sätter i mig eller ej.

Vem vågar tänka på vad en ”Gorbys” eller ”Billys panpizza” kan innehålla?

För mig dog längdskidåkningen som sport när Johann Muhlegg frustade runt i turbotempo för ett antal år sedan. I veckan kom så äntligen Uppdrag Granskning med sitt avslöjande om skidåkarnas blodvärden. Björn Dählie verkade ha förstått redan tidigt att hans namn skulle nämnas. Själv blev jag mest chockad av namnet Lars Håland. Typexemplet på att inte ens doping är idiotsäkert. Vad göra med dessa sporter? Släppa allt fritt? Vi lär få ta del av debatten, vare sig vi vill eller inte.

Försnack, uppsnack, under-tiden-snack, paus-snack, snacks-snack, under-tiden-snack och sen eftersnack. Klart som korvspad att det behövs en hel drös med experter, experttyckare, åsiktsmaskiner och en och annan spelexpert i media. Det tar aldrig slut, vare sig tyckandet eller expertisyttrandena. Såväl i stormedia (TV/Radio) som den lilla lokalblaskan. Förr löste jag det på så vis att jag slog av tv-ljudet och lyssnade på radiosporten samtidigt. Nu går det inte, eftersom det inte är synkat. Så för att sålla bland experterna krävs tystnad eller en snabb bläddring i tidningen. Vi har säkert olika sätt att hantera detta, och jag säger inte att alla experter borde kallas för något helt annat. Men allt som oftast är det för mycket ex och för lite pert för min smak.

V75 denna vecka i Sundsvall, Bergsåkers travbana. Jag har en del fina minnen från Sundsvall, men de ska jag bespara er. Idag vinner Nahar, förstås. I V75-6 tror jag nr 10.Breedlove har mycket bra vinstchans!

Något mindre Per Morberg denna vecka, vilket är en tröst. Flera dagar med temperatur över 5 grader är en ännu större ynnest. Våren är snart här, vänner!

 

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.