Kan Claudia Grelowska stärka Lindesberg?

Hemmapremiären närmar sig för LV

Kan Claudia Grelowska stärka Lindesberg?
Kan Claudia Grelowska stärka Lindesberg?

LINDESBERG. Försäsongen och inledningen av Elitserien för Lindesberg Volley har varit allt annat än bra. Och på söndag är det dags för hemmapremiär i Lindesberg Arena då Sollentuna kommer på besök.

I och med att Lindesberg Volley hade Sara Malmlöv, Nadya Greseva, Margie Giordano och Freja Morén kvar från fjolårets startuppställning valde förre sportchefen Roger Larsson att satsa på unga talanger som komplement i truppen för säsongen 2013/2014. Att sedan Larsson lyckades hitta amerikanskan Ingrid Hanson i elfte timmen blev en bonus. Att Lindesberg tappade Kaisa Wallin, Tina Johansson, Anna Rönnbäck och amerikanskan Emily Stockman såg inte ut att bli det tapp det kunde ha blivit.

Men precis innan elitseriepremiären hade förutsättningarna förändrats drastiskt. Nadya Greseva tvingades åka hem till Ukraina då hon inte fick något nytt arbetstillstånd och stjärnan Giordano är inte återställd från sin skada. Som salt i såren har även arbetstillståndet för Ingrid Hanson gått i stå och sportchefen Roger Larsson har tvingats avgå.

Förlust i premiären borta mot Engelholm och på söndag väntar hemmapremiär mot Sollentuna. Kanske hinner ett och annat att lösa sig, och kanske har Lindesberg Volley ett ess i rockärmen med polskan Claudia Grelowska, svensk mästare med Lindesberg förrförra säsongen. Claudia arbetar för närvarande i Lindesberg och tränar med laget. Form och status i övrigt är okänt och om hon blir en sista minuten-värvning återstår att se.

– Vi får se hur det blir, sade tränaren Johan Isacsson under en av veckans träningar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.