Henrik Arenvang blir ny kommundirektör

LINDESBERG. Förvaltningschefen på barn- och utbildning, Henrik Arenvang, föreslås bli ny kommundirektör efter Christer Lenke. Detta förutsatt att kommunstyrelsen säger ja vid sammanträdet den 23 april.

Processen med att hitta en ny kommundirektör efter Christer Lenke har pågått sedan årsskiftet och nu har man enats om att föreslå Henrik Arenvang.

– Henrik har många kvaliteter, såväl på djupet som i sin bredd och har en lång erfarenhet från arbete på olika positioner i kommunen. Jag känner att vi får en trygg och resultatinriktad ledare till kommunen. En mycket stark rekrytering, säger Irja Gustavsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Henrik Arenvang är 47 år och har en universitetsexamen i ekonomi med betoning på företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Han har varit anställd i Lindesbergs kommun sedan 1994 och innehaft olika chefstjänster, bland annat som biträdande rektor för Lärcentrum Masugnen och även VD för det kommunala bolaget Masugnen utveckling AB. Från 2006 och framåt har han arbetat som förvaltningschef för vuxenutbildningsförvaltningen, arbetsmarknadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen. Sedan 2015 innehar han tjänsten som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Kommunstyrelsen fattar beslut i frågan den 23 april.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.