HIK vann – GSK förlorade

BERGSLAGEN. Med bara fyra omgångar kvar av grundserien i Hockeytrean vann Hällefors IK hemma mot Skultuna på tisdagen. Guldsmedshytte SK förlorade däremot hemma mot HC Örnen.

Det hårdnar om placeringarna i Hockeytrean. Hällefors seger med 6-5 (3-1, 1-2, 1-2, 1-0) över Skultuna innebär att HIK klättrat upp på andra plats i tabellen.

– Vi borde ha stängt den här matchen vid 4-1, men jag är glad att vi vänder och till sist tar en tung och viktig extrapoäng, säger assisterande HIK-tränaren Johan Sandström.

Efter en tveksam inledning tog HIK initiativet och kommandot efter halva den första perioden och ledde med 3-1 i första paus. Man fortsätter i den andra perioden och utökar ledningen innan man helt tappar tempo och momentum. Skultuna reducerar två gånger om och fortsätter i den tredje akten. Två snabba mål av gästerna innebar ledning innan Joakim Eriksson, magisk för kvällen, kunde sätta sitt fjärde mål och ordna fram en sudden.

– Där satsade vi allt på att vinna och körde med en back och tre forwards och det gav utdelning när Marcus Herou avgjorde, säger Sandström. Men matchens gigant var förstås Jocke Eriksson med fyra mål.

Mål HIK: Joakim Eriksson 4, Martin Karlsson, Marcus Herou.

I Råsshallen i Guldsmedshyttan tog GSK emot HC Örnen och den matchen slutade 4-7 (2-2, 0-3, 2-2).

– Jag är väldigt besviken på vår insats idag, säger GSK-tränaren Benny Vikström. I halva första och hela andra ger vi bort matchen utan att Örnen behövde jobba för det.

GSK började okej och hade 2-1 efter halva första, men därefter blev GSK bekvämt och gjorde inte det skitjobb som krävs, men 2-2 efter den första perioden var rättvist.

– Den andra perioden vill jag glömma helt, säger Benny Vikström. En bedrövlig period av oss.

Bättring i den tredje, men trot reducering till 4-5 orkar inte GSK riktigt ifatt då man spelade på lite folk.

– Plus till Daniel Magnusson som jobbar matchen igenom och krigar in två puckar, men i övrigt hoppas jag på bättring på de flesta håll till på fredag.

Mål GSK: Daniel Magnusson 2, Michael Carlsson, Max Wigerskog.

Posted by on 21 januari, 2015. Filed under HÄLLEFORS,LINDESBERG,NORA,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.