HK Malmö klassen vassare än LIF

LINDESBERG. Ingen kan säga att LIF Lindesberg väljer fegmotstånd i träningsmatcherna. Förra helgen besegrade man Eskilstuna GUIF med uddamålet och idag tog man emot HK Malmö hemma i Lindesberg Arena.

Matchen slutade 24-40 (16-22).

Av någon anledning brukar LIF Lindesberg göra en bra träningsmatch mot GUIF, precis som förra helgen, men mot HK Malmö, ett av Sveriges bästa lag, var LIF chanslöst.

En helt okej första halvlek, men en andra där Malmö stegade ifrån och visade vilket tempo man spelar i i Handbollsligan. LIF Lindesberg mönstrade en välkänd trupp där Karl Zetterlund och Rasmus Martinsson styrde LIF-spelet från mittnio-positionen. Målvakter för dagen var Robert Mjörnander och Isac Listh Forsström och båda visade att de håller. Forsström får rollen som tredjemålvakt i vinter, då LIF och långtidsskadade Marcus Mattsson kommit överens om att bryta tvåårskontraktet.

LIF saknade Fatlum Ahmeti, som inte heller var med mot GUIF, och spelade Linuz Andersson och Asso Eliassi som mittsexor. Fatlum Ahmeti tvekar, som alltid, till spel så länge solen lyser utomhus, men Fatlum fanns på plats långt uppe i katakomberna i arenan för att titta – och för att kanske bli sugen.

Nye LIF-tränaren Stefan Karlsson använde det han hade mot Malmö, men inte speciellt mycket att göra mot ett mycket bättre lag. LIF såg lite svagare ut på högersidan under anfallen och Malmö knuffade duktige Herman Bosson längre och längre ut i planen när man såg att han sällan gick på egen attack. Jesper Nilsson är som vanligt väldigt duktig och vänsterkanten ser bra ut med unge Thomas Einarsson som frisk nykomling på vänstersex, tillsammans med Max Broman.

24i har i skrivande stund inte tillgång till LIF Lindesbergs målskyttar, men kanske trillar dessa in under kvällen.

Herman Bosson ser lika vass ut som under fjolåret, men borde kanske oftare satsa på genombrott från sin position.
Nye tränaren Stefan Karlsson hade ingen enkel uppgift mot Malmö.
Linuz Andersson fick mycket speltid som mittsexa.
Max Broman tycks ha hur mycket ork som helst.
Asso Eliassi har skolats om till mittsexa.
Isac Listh Forsström stod i den andra halvleken och gjorde det mycket bra.
Jesper Nilsson är nyckeln på vänstersidan.
Rasmus Martinsson delade mittnio med Karl Zetterlund.
Konrad Rasmussen var mittnia i LIF Lindesberg för sju, åtta år sedan och är idag assisterande tränare i HK Malmö.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.