Hobbysnickarna och Vävtanterna i samma hus

i HÄLLEFORS B/NORA
vävtanterna
Anita Rundqvist väver en vacker duk

NORA. Många har vi passerat den gamla skolan vi östra infarten till Gyttorp och några vet kanske att hobbysnickarna huserar där. Men få har troligen varit inne i lokalerna. Genom öppet hus på lördagen hoppas verksamheterna i huset öka antalet deltagare.

Vid lördagens öppet hus i hobbysnickarnas lokaler visade Vävtanterna och hobbysnickarna upp sina verksamheter och lokaler. Även en liten plantmarknad fanns att botanisera i.

Vävtanterna lånar ett rum på övervåningen. Där finns elva vävstolar i olika storlekar och för olika ändamål. Den äldsta vävstolen är över hundra år och håller än idag. Påbörjade gardiner, dukar och linnehanddukar väntar på det sista handlaget.

– Vi är de sista entusiasterna, skojar Ingrid Jansson.

Nya idéer spirar och medlemmarna inspirerar varandra att testa nya tekniker och mönster. En utställning är något som de hoppas kunna genomföra med alla sina lagrade textilier.

På nedre plan i den gamla skolan i Gyttorp finns hobbysnickarna. Med en imponerande verkygs- och maskinpark kan de flesta träbitar formas till något användbart eller vackert. Utställningar på marknader och linkande är tradition för att visa upp hantverket och få in lite extra slantar till kassan. Med lördagens öppet hus hoppas man kunna värva nya hobbysnickare.

– Vi vill ha nya medlemmar, vi är cirka 50 idag och har plats för fler, berättar Stefan Lind, ordförande i föreningen.

Olika kurser genomförs och den senaste var i karvsnitt med en föreläsare utifrån.

– Stadigt har vi onsdagskvällar där vi träffas, berättar Stefan.

 

hobbysnickarna
Stefan Lind visar svarven

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.