Hot mot Linda Svahn polisanmält

STORÅ. Måndagens sammanträde i kommunfullmäktige, den här gången i Storåskolans matsal, blev olikt de flesta andra. Kommunchefen Henrik Arenvang polisanmälde en besökare som uttalat ett hot mot Barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn och mötet avbröts strax därefter.

Många åhörare kom till måndagskvällens sammanträde i kommunfullmäktige i Storåskolans matsal, men känslorna över att lägga ned byskolorna i Ramsberg och Rockhammar upprörde de flesta åhörare.

En av åhörarna gick dock för långt, något som flera ledamöter uppfattade som ett hot. Enligt SVT ska en politiker ha fått skottpengar på sitt huvud och man fattade beslut om att avbryta sammanträdet och polisanmäla händelsen.

– Fullmäktigeledamöterna tycker att det är oerhört allvarligt ur ett demokratiperspektiv och de har gett mig i uppdrag att göra en polisanmälan och det har jag nu gjort, säger kommundirektör Henrik Arenvang till SR P4 Örebro.

Trots detta valde man att avsluta sammanträdet med ett par valärenden som ansågs viktigare.

6 Comments

 1. Linda S. verkar ju inte ha alla hästar hemma i hagen… det räcker med att läsa det ”genomtänkta” underlaget till beslutet för att förstå det.

  Man ska inte mordhota eller hota personer oavsett dock, så där kan jag inte annat än hålla med om att det är rätt att anmäla ärendet. Om man inte kan diskutera en fråga utan att ta till hot/våld ska man nog inte diskutera överhuvud taget.

  MEN man vet också att ibland när det blir ett infekterat ämne som detta var/är så kan folk säga saker som dom inte menar eller helt enkelt inte tänkt igenom.

  Även detta borde man som politiker veta om men som sagt Linda S har hur inte riktigt koll på saker och ting och det är väl lättare att få avsluta mötet pga av något en person sagt i stridens hetta än att svara på frågorna hon fått.

  Att uttala sig att ”vissa barn tycker det är kul att åka buss” när frågan om restider kommer på tal säger mycket.

  Men det är bra att Sossarna bekänner färg tidigt så man vet vilka man ska stryka på listan när det gäller vem man ska rösta på nästa gång.

 2. Steg två !

  Kommunledningen, är till den milda grad irriterade på att ”pöbeln” får yttra sig i salongerna, att man ringer polisen, som om dom inte skulle ha nog att göra med hälare och langare.

  Vad jag skulle vilja veta, är vilken sorts litteratur, som ledamöter, väl beskänkta, läser på sina
  utbildningsseminarier.

  Härskarmentalitet, vet vi redan, men litteraturen ? Min undring, är om det inte är 1984, för den är värre
  än den lilla röda, eller mustaschmannens.
  Åsiktspolis blir nog den nya yrkesgruppen, för avdankade politiker utöver ”bussvaktmästare”. Ett nytt yrke.

  Nu dröjer det nog inte länge, innan åsiktsavvikande får ”hembesök”, eller telefonsamtal på nätterna.

  Sen blir det nog ”klädkod”, för evenemangen, rätt färg på slipsen och korrekt klädsel. Legitimation före entré med E-leg.
  och kroppsvisitation av biffar.

  Visst är det kul med ”demokrati”; konstigt ord förresten !

 3. Enligt SVT kommer ingen förundersökning att inledas.
  I gårdagens NA fanns flera bilder från trädfällningen i Flugparken. Dessa bilder indikerar tydligt att Lindesbergs kommun inte har efterlevt Arbetsmiljöv erkets regler för användning av motorkedjesåg, paragraf 6:3 som kräver att motorsågsanvändare i arbetskorg ska vara förankrad i korgen.
  Undrar om kommunchefen kommer att vara lika snabb att anmäla detta misstänkta brott i den egna organisationen?

 4. Bra att kommunledningens agerande mot undersåtar, som har avvikande åsikter kommer ut i dagsljuset.

  Bara en verbalt och tränad person kan överhuvudtaget, våga sig på att ställa sig upp på en här typen av
  seanser. Inget för vanligt folk. Om någon gör misstaget, så kommer piskan fram, ”androm till varnagel”.

  Härskarteknik, hot, tystnadskultur och repressalier, ingår i kommunalpolitiken, som vardagliga instrument, för att skydda olika chefspositioner och affärer.

  Det gör att kontakten med skattebetalare inte fungerar. I det här fallet med landsbygdsbefolkningen.
  Någon demokrati i ordets bemärkelse anänds inte, för dom som inte sitter nära ”köttgrytorna” !

 5. Var det kritik eller var det ett hot?
  Politiker o tjänstemän brukar ha lite svårt att skilja på hot och kritik nämligen.
  Det fick jag erfara när jag mycket vänligt påpekade att tjänstekvinnan hade fel och att jag hade skrivna bevis på det och att det inte var så kommunen gjorde . Då lade tjänstekvinnan på luren o när jag ringde igen så var det hennes chef som svarade och sa att jag skulle sluta hota deras personal.
  Detta gällde dessutom en sak som gjorts många gånger(15-20) med mig, mina kollegor och övriga inblandade,så jag är tvärsäker på att det är precis så som tjänstekvinnan nekar till. När hon då inte kan sin sak så är det vi som är hotfulla och hotar!
  Tyvärr så tror jag att det är vanligt att vissa aldrig blir emotsagda för ingen vill bli anklagad för att vara hotfull, en politisk taktisk fint skulle jag vilja hävda att många av dom använder sig av. En taktik som är livsfarlig för demokratin.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.